Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

"Антихрист" на Ларс фон Триър шокира Кан

отпечатай новината

19.05.2009 10:15 | Видян 3854 пъти

Филмът "Антихрист" на датския режисьор Ларс фон Триър шокира публиката и журито на кинофестивала в Кан заради графичните сцени на секс и насилие.

И критици, зрители са потресени - от една страна, заради невероятната дълбочина на трагизма, поднесен от фон Триър; и от друга - заради безпрецедентните натуралистични сцени, доближаващи филма до порнографското кино, че даже и до филмите "snuff". По думите на самия фон Триър, този филм е "най-значимият в неговото творчество" и работата по него била "направлявана от самия Бог". В лентата участват само двама актьори - Уилям Дефоу и Шарлот Гинзбург. Техните персонажи се уединяват в изолирана планинска хижа, където търсят покой след трагичната смърт на сина им. Оттук насетне сюжетът започва да следва класическата траектория на хорър филмите... но само привидно!

Шокиращото насилие и почти порнографските сцени са инспирирани от дълбок философски размисъл за смисъла на живота, кои сме и за какво сме дошли на тази земя. Снимките на "Антихрист" е трябвало да стартират още през 2005 г., но тогавашният продуцент се оттегля от проекта. Причина са не само сцените на секс и насилие, а и основното внушение на режисьора във филма - не Бог, а Сатаната е създал света.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !