Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Черната перла на женския хип-хоп AKUA NARU с втори концерт в Sofia Live Club

отпечатай новината

14.11.2019 14:48 | Видян 1232 пъти

Черната перла на женския хип-хоп AKUA NARU с втори концерт в Sofia Live Club

След изключително успешния концерт през 2016 година в Sofia Live Club AKUA NARU идва за втори концерт в София. На 28 декември певицата ще представи своята оригинална смесица от хип-хоп, соул, джаз, блус и африкански ритми, както и последния си албум “The Blackest Joy”.

През ноември 2016 черната перла гостува за първи път в България и буквално взриви сцената на Sofia Live Club. Концертът бе разпродаден за дни, а изживяването наелектризиращо добро. Днес певицата се завръща по покана  SLC за своя втори концерт  у нас.

Израснала в Ню Хевън, Кънектикът, младата певица пее от дете, а за вдъхновение й служат силните жени от черната общност. Неслучайно текстовете й са политически ориентирани.

Още с издаването на първия си албум “The Journey Aflame” през 2011 година Akua Naru извоюва своята ключова позиция сред соул и хип-хоп артистите и се превръща в пример за всичко, което една жена може да постигне като част от тази сцена. Сингълът „The World Is Listening” бързо заема челни позиции в независими класации в САЩ, завърта се по редица радиостанции в Европа, но и получава първокласни рецензии от хип-хоп и джаз критици от Ню Йорк до Москва. Накратко, Akua Naru постига целта си – светът я слуша.
Akua Naru @ Дойран фест; photo: LeMouseRat Photographie

През годините красивата изпълнителка обикаля света и заразява публиката със своите енергични и емблематични майсторски рими, подсилени с барабани, клавишни, саксофон, китара, бас и грамофони, поднесени умело от бенда на певицата.

Akua Naru е свирила със световноизвестния пионер на афробийта и барабанист на Fela Kuti – Tony Allen. Участвала е в турнето на Lords of The Underground, делила е сцената с артисти като Patrice, Tete, Wax Taylor, Ursula Rucker, Blitz the Ambassador. Работила е още с Tuneyards, Angelique Kidjo, както и с добре познатия Ahmir „Questlove” Thompson – един от основателите на The Roots.

“The Miner’s Canary” е албумът, който я нарежда сред кралиците на женския хип-хоп и соул, редом до иконите на 90-те. Албумът е записан на живо за две години и бързо посреща позитивни реакции от страна на слушателите. Музиката е продуцирана почти изцяло от Naru и представя емоционалното й отношение в израз на политическа, проницателна и многопластова лирика.

Новият албум “The Blackest Joy” излезе през пролетта на 2018 година. Посланието му послужи като творческо изразяване за тези, които не са могли да се изразят през годините.

Билетите са в продажба в мрежата на eventim.bg на цена 30 лева. Билетът не гарантира седящо място!

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !