Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Робърт Де Ниро защити Ирландецът

отпечатай новината

14.11.2019 13:46 | Видян 1390 пъти

Робърт Де Ниро защити Ирландецът

Историческите драми, базирани на истински събития, често получават обратна връзка по отношение на точността на сюжета, но „Ирландецът“ на Мартин Скорсезе е специален случай.

Сценарият на Стивън Заилиан е базиран на книгата „Чух, че рисувате къщи“, в която авторът Чарлз Бранд интервюира бившия мафиот Франк Шийран относно участието му в изчезването на Джими Хофа.

Шийран, изигран от Робърт Де Ниро във филма на Скорсезе, твърди, че е убил Хофа, като го е застрелял два пъти в задната част на главата, докато е бил в къща в северозападен Детройт. Както членове на ФБР, така и разследващи репортери по случая Хофа отрекоха твърдението на Шийран, което накара някои да се съмняват в истинността на „Ирландецът“, предава Indiewire.com.

В същия ден Netflix пусна „Ирландецът“ в избрани салони (1 ноември), The Daily Beast публикува интервю със следователя на Хофа Дан Молдеа, който казва, че се е сблъсквал с Де Ниро лично на събитие във Вашингтон и е предупредил актьора да не правят „Ирландецът“, защото историята на Шийран не е вярна.

В реалния живот тялото на Хофа никога не е открито и кръвта му не е намерена в къщата, където Шийран казва, че го е застрелял. По време на неотдавнашно интервю с изпълнителния редактор на IndieWire Ерик Кон, Де Ниро се обърна към обвинението на Молдеа и изрази несъгласие, че „Ирландецът“ изобразява неистинна история.

„Дан е уважаван писател! Ние не казваме, че разказваме действителната история, а казваме нашата история.

Повярвах.

Знам едно - знам всички неща, които Франк каза, описанията на местата, на които е бил, начинът, по който е говорил, всичко е истинско.

Начинът, по който описва случилото се с Хофа, е много правдоподобно за мен. Обичам да чуя какво всъщност му се е случило“, казва Де Ниро.

Повече информация: https://www.indiewire.com

Снимка: Newsweek

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !