Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Калифорния забранява кожените изделия

отпечатай новината

16.10.2019 15:22 | Видян 548 пъти

Калифорния забранява кожените изделия

След 4 години Калифорния ще се превърне в първия американски щат, в който няма да намерите дрехи от животинска кожа. Губернаторът Гавин Нюсъм е подписал декларация, с която се забранява използването, продаването и създаването на дрехи, обувки и чанти от кожа. Законът ще влезе в сила от 2023 година.

Освен това, с решението си Нюсъм забранява и използването на животни в циркови шоута, като изключения правят само котките, конете и кучетата. „Калифорния е на първо място по запазването на живота на животните. Днес това лидерство включва и пълна забрана на продажбата на кожа“, казва г-н Нюсъм в изявление.

Решението беше посрещнато с радост от природозащитни организации като те поздравяват Калифорния и Нюсъм за това, че повече няма да допринасят за изчезването на животни. От другата страна обаче попадна Информационният съвет на САЩ за кожа. Според говорителя Кейт Каплан, това е „радикална веганска атака, която е само първата стъпка към други закони, които ще бъдат наложени върху това какво носим и какво ядем“.

Отказването от кожени изделия започва да набира все по-голяма популярност. През май модният гигант Prada обяви, че спира да използва кожа, започвайки с новата си линия за пролет-лято 2020 г.

Няколко месеца преди това голям моден магазин във Великобритания заяви, че повече няма да предлага на клиентите си дизайни, направени от кожата на екзотични животни.

Източник: tialoto
Снимка: iStock

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !