Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

AI търси най-добрите кандидати за работа във Великобритания

отпечатай новината

30.09.2019 11:37 | Видян 453 пъти

AI търси най-добрите кандидати за работа във Великобритания

Изкуственият интелект (AI) и технологията за разпознаване на лица се използват за първи път в интервюта за работа във Великобритания за идентифициране на най-добрите кандидати.

Unilever, гигантът на потребителските стоки, е сред компаниите, използващи AI технология за анализ на езика, тона и изражението на лицето на кандидатите, когато им се задават набор от идентични въпроси за работа.

Алгоритмите подбират най-добрите кандидати, като оценяват представянето им във видеоклиповете.

Hirevue, американската компания, която е разработила технологията за интервю, твърди, че позволява фирмте да интервюират повече кандидати в началния етап, а не просто да разчитат на автобиографии и че предоставя по-надежден и обективен показател за бъдещи резултати, без човешки пристрастия.

Учените и участниците в кампанията обаче предупреждават, че всяка технология за изкуствен интелект или лицево признание неизбежно ще има вградени пристрастия в своите бази данни, които биха могли да дискриминират някои кандидати и да изключат талантливи кандидати, които може да не отговарят на нормата.

Hirevue, който миналия месец получи голяма инвестиционна инжекция от Carlyle Group, казва, че вече е използвала технологията си за 100 000 интервюта във Великобритания. В световен мащаб той твърди, че предоставя един милион интервюта и повече от 150 000 предварителни оценки на всеки 90 дни.

Компанията твърди, че технологията е различна от разпознаването на лицето и вместо това анализира начина на изразяване. Когато се оценява лицето от алгоритмите, това включва бръчкането на веждите, повдигането на веждите, разширяване или затваряне на очите, свиването на устните, повдигане на брадичката и усмивка, които са важни при продажбите или други публични задачи.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !