Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Открива се изложбата Звуците на живота

отпечатай новината

18.09.2019 15:17 | Видян 524 пъти

Открива се изложбата Звуците на живота

На 16 юни 2019 година се навършиха 20 години от първата кохлеарна имплантация в България.

Тя дава на хората със слухови увреждания неповторимия шанс да се потопят в богатството от звуци в света, в който живеем, да чуят и да кажат „обичам те“,  да постигнат мечтите си, да се реализират професионално, да изявят най-доброто от себе си.

Кампанията за отбелязване на юбилея придоби широка популярност и бе подкрепена от много застъпници – клиниките, в които се провеждат кохлеарните имплантации, „Българската Коледа“, Столична община, Национален дворец на културата, обществени организации, учебни заведения, медии и частни компании.

Националният конкурс за художествена рисунка „Звуците на живота“ за деца с кохлеарна имплантация е едно от най-интересните и най-ангажиращите събития.

Най-малките и вече порасналите деца с кохлеарни имплантати са едни от нас, те мечтаят, творят, знаят и могат. Те са тук и имат какво да кажат на света.

Рисуването е средство, с което могат да изразят толкова много емоции, могат да ни накарат да видим света през техните очи, мисли, радости и болки.

Своята душевност и усещания те pазкриват със забележителна чувствителност и дълбочина. Конкурсът се проведе през м. май, 2019 г., а резултатите бяха обявени на 01.06 – на празника, посветен на Деня на детето.

Участниците се състезаваха в две възрастови категории – до 12 години и над 12 години. Най-добрите творби бяха  наградени.

Всички картини от конкурса ще бъдат показани в „Изложба на открито“ до 02.10.2019 година в градинката пред Кристал.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !