Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Всяко море има свой цвят, показва новият Айвазовски

отпечатай новината

12.09.2019 12:15 | Видян 795 пъти

Всяко море има свой цвят, показва новият Айвазовски

Сергей Темерев е сред 16-те световноизвестни майстори на акварела в международната изложба, организирана от галерия Нюанс на ул. Денкоглу в София:

Рисувате предимно море, Вие ли сте новият Айвазовски?

Не бих казал, че съм новият Айвазовски, но всички руски художници сме наследници на едно наследство, важна част от което е и той, който толкова много е направил за националния ни пейзаж.

Ще изчезне ли пейзажът с развитието на дигиталната фотография и фотошопа, когато всеки щрака неуморно "картинки" със смартфона си?

Смратфонът е благо - колкото повече го използват хората, толкова повече трупат виждане и култура за пейзажа. Освен, че е най-добрият тефтер. Давам пример със себе си - ето, бях във Флоренция, направих 2 картини и незнам колко снимки със смартфона си. А пейзажът няма да изчезне, тъй като не всичко може да се предаде със смартфон.

Като се връщам на Айвазовски, и той като Вас рисува морето на Петербург... Вие защо се насочихте точно към маринистиката?

Израснах край Азовско море, където отдавна не съм бил. От 1978 г. съм на Балтийско море - живея във Виборг, а работя в Петербург. Но обичам морето и в Швеция, Хонконг, Владивосток.

Кое е най-красивото море, което сте виждали?

Всяко море е различно по цвят и по впечатлението, което оставя. А морето пък е различно от океана. Неотдавна бях на Атлантика, в Астурия. Казват, че там има два вида време: дъжд и вятър...

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !