От Кен до Барби: Родриго, който стана...

Родриго, сега известна като Джесика Алвес, е претърпяла...

Ето кои грабнаха статуетките на...

За поредна година на Световния ден на театъра – 27 март,...

One Dance Week започва на 20 септември

отпечатай новината

14.09.2019 09:05 | Видян 867 пъти

One Dance Week започва на 20 септември

Най-мащабното издание на One Dance Week започва на 20 и 21 септември с Дете - новият спектакъл на легендарната белгийска компания за танцов театър Peeping Tom.

Откриващият уикенд продължава на 22 септември с мистичния заряд на Медиум на индонезийския хореограф Рианто, както и с концерт на живо на Cahwati.

12-то специално издание на One Dance Week, през годината на титлата Пловдив - Европейска столица на културата 2019, ще продължи от 20 септември до 19 октомври, включва 22 спектакъла от 17 държави и богата съпътстваща програма от концерти, партита и ателиета.

Само през септември в Пловдив ще видим 8 спектакъла от 6 различни държави. На 21 септември от 18:00 във Vintage House (Дом на културата Борис Христов) ще бъде представен и първият брой на Списание за танц, носещ заглавието Красотата в Танца.

От 21:30 се пренасяме към далечна Индонезия с безплатен концерт на Cahwati.

В неделя, 22 септември, срещаме един танцов феномен от сърцето на остров Ява - Рианто представя соловия си спектакъл Медиум.

На 27 септември следва документалната пиеса Под небето ниско, в която сирийският режисьор Уаел Али слива личните спомени на артист в изгнание с исторически факти от миналото на страната.

На 28 и 28 септември танцовият уикенд ни среща с Monday School - открит урок по брейкденс с тайванската компания Les Petites Choses Production, на който всеки е поканен, за да разтанцуваме заедно едно от най-забързаните градски пространства - новият площад на пешеходен надлез Гладстон между Площад Централен и Цар-Симеоновата градина.

Не с думи, а с танц, Каори Ито ще се опита да възстанови изгубената връзка със своя баща в Танцувам, защото не вярвам в думи на 28 септември.

С последния спектакъл от месечната програма предизвикваме безпощадната съдба на сцената със съвременен прочит на безвременната класика Кармина Бурана от Сегедския модерен балет.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !