Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Във втори дует: Койна Русева пита Миро: Ти защо си тук?

отпечатай новината

13.09.2019 10:23 | Видян 1723 пъти

Във втори дует: Койна Русева пита Миро: Ти защо си тук?

Най-синеокият тандем в музиката – Миро и Койна Русева, се поддадоха на изкушението и записаха втори дует заедно. Песента е балада и носи името „Ти защо си тук?“, а премиерата й ще е на 28 септември точно в 11:11 часа.

„Денят и часът съвсем не са избрани случайно. Първият им дует „На високо“ също беше представен в събота в 11:11 часа“, разкрива сценаристът на видеото и двигател на проекта Игор Марковски. След като дебютираха като музикален тандем през май, към Миро и Койна са били отправени над 15 предложения за нов общ проект, но в крайна сметка екипът се спира на Димитър Вълчев, който е автор на музиката и текста на „Ти защо си тук?“. Композицията не е нова, а е на повече от 25 години, научи „Монитор“, едва сега обаче намира завършения си вариант и правилните изпълнители.

Аранжиментът е на Момчил Колев от бившия дует Дони и Момчил, който записва и пианото за песента. Това е продължение на „На високо“, признава Марковски. Припомняме, че видеото на първата обща песен на Миро и Койна завърши с „to be continued...“ (очаквайте продължение). Продуцентът разкри, че и второто видео ще завърши по същия начин, но „все още не знам дали ще имат трета песен“. Клипът, който предстои да се снима, отново е дело на тандема Васил Стефанов и Стефка Николова, които сътвориха късометражния филм към първия дует. Този път с визуализацията на песента ще отдадат почит на творчеството на Ингмар Бергман.

„Киноразказът ще е в неговите пастелни цветове на „Есенна соната“, без да копира нищо от сюжета на филма, разбира се. И отново ще е широкоформатен с вкус към всеки детайл“, допълва сценаристът. Камерата ще се завърти след 15 септември във вила в столичния квартал „Драгалевци“, а главни действащи лица ще са (последните двама пресъздадоха впечатляващия клип към „Гълабо“ преди 2 години). „На финала ще се появят възрастните Койна Русева и Димо Алексиев/Миро“, намигна Марковски. „Това ще са големите актьори Меглена Караламбова и Борис Луканов – не само, защото са синеоки, а защото са легенди“, допълни той. Сюжетът на видеото ще открие главният герой, който е творец и живее с две жени, надигна леко завесата Игор и заяви категорично „на тази песен се реве“.

Баладата дава заявка, че отново няма да може да бъде вкарана в традиционните рамки. За това допринася и фактът, че започва с изпълнението на актрисата. „Дори Миро ме попита „Защо?“, а аз му отговорих, че една жена може да зададе въпроса „Ти защо си тук?“ по 1000 начина, а един мъж само по два“, намигна Марковски. Продуцентът разкри, че Русева пее много вярно и за разлика от повечето звезди, с които е работил и на които им трябват по 3-4 дни да запишат песен, тя е направила само два опита в студио за „На високо“ и общо 8 самостоятелни репетиции. За „Ти защо си тук?“ сама е тренирала още по-малко – едва 6 пъти и два с Миро. „Тя е истински диамант“, възхитен е от нея Марковски, който обеща, че феновете ще видят дуета и на голяма сцена. Разкри, че

Миро планира голям концерт в зала 1 на НДК през 2020 г., когато специален гост ще бъде Койна. Друга изненада от поп звездата е, че е почти готов с новия си албум.

"Знаете ли защо събрах Миро и Койна първия път? Защото ако бях живял преди 50 години тези песни щах да запиша с Апостол Карамитев и Лили Иванова. Искам след няколко години хората да си кажат: "А онази песен ли, тя е класика?", добавя още продуцентът.

Видеото можете да гледате ТУК !

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !