Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Новата кауза на виповете е за център за рехабилитация на деца

отпечатай новината

02.04.2009 18:00 | Видян 4409 пъти | Гласували 1

Новата кауза на виповете е за център за рехабилитация на деца

Днес във VIP Brother 3 live ще видим коя от трите дами ще напусне къщата - Аня, Софи и Кристияна. Сумата, която събраха съквартирантите до снощи, е 240 хиляди лева.

Довечера е началото и на новата благотворителна кауза, за която съквартирантите ще събират средства до следващата сряда: Изплащане на медицински център за активна рехабилитация и субсидиране на рехабилитацията на деца с проблеми в развитието. Патрон на третата благотворителна кауза е фондация „Деца с проблеми в развитието”.

Един от нейните основатели - Анита Кънчева, е майка на двама малчугани-близнаци – Стефан и Живко. И докато Стефан е роден първи, без никакви проблеми, то при Живко нещата не стоят така. На 1 година и 6 месеца - след като виждат състоянието на детето и след многобройни прегледи – лекари в България казват на Анита, че няма големи надежди за Живко...
Родителите му не се примиряват с диагнозата той да остане на легло и максимумът подобрение да бъде обръщането от гръб по корем... Анита и бащата на Живко решават да потърсят помощ в чужбина.
След дълго лечение, днес, няколко години по-късно може да ходи, говори, пее песнички и общува свободно с останалите хора. За съжаление, от личния опит на неговите родители става ясно, че в България тези деца са обречени на самота в собствените си домове... Ето защо те са твърдо убедени, че трябва да помогнат на други семейства без сериозни финансови възможности. Така се ражда идеята за първия рехабилитационен център за деца с проблеми в развитието, създаден само от родители.

В момента в центърът не е завършен поради нужда от допълнителни средства. Въпреки това вече над 50 деца ползват различни услуги и процедури в него и се радват на вниманието и на грижите на добри и благородни хора, които искат да помогнат.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !