Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Шоколадът ни е без какао, 30% скочи цената на зрънцата за 6 месеца, а той си е все толкова

отпечатай новината

12.08.2019 16:43 | Видян 1288 пъти

Шоколадът ни е без какао, 30% скочи цената на зрънцата за 6 месеца, а той си е все толкова

От най-хубавия сорт какао Криоло почти не се прави шоколад - качествените зърна държат само 5% от пазара. От микса Тринитарио с неговия 15% дял също нямаме. 80% от какаото, което се продава, е от некачествения вид Форастеро. Дори то обаче е скочило на борсата като цена с над 30% за около половин година. А шоколадът ни е с все същите цени, че даже поради слаботото потребление дори най-добрите марки непрестанно правят промоции в големите вериги и дори в малките независими магазинчета. Как се получава фокусът? Ами не се използва какао за шоколада, който ядем. Вместо това, го блъскат с какаов прах. Той на практика е отпадъкът, който остава около машините по пода, докато се обработва качественото зърно. Същото е положението с чая в пакетчета, особено онзи с есенции и най-вече т.нар. "плодов".

Иначе, ако шоколадът е направен от какао, той не само не е вреден, а направо може да бъде лекарство за превенция срещу инсулт, инфаркт, главоболие, депресии и други психически травми и заболявания. Особено, ако е истински черен и направен както трябва.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !