Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Посланикът на Израел говори за...

Горещ коментар за ескалацията на напрежението между Иран...

Мишел Обама съветва Меган Маркъл за майчинството

отпечатай новината

01.08.2019 14:10 | Видян 1649 пъти

Мишел Обама съветва Меган Маркъл за майчинството

Както вече ви споделихме, Меган Маркъл е гост редактор на септемврийския брой на британския Vogue. Не, тя не краси корицата, а е избрала 15 жени, които да получат тази чест.

В броя обаче херцогинята на Съсекс има интервю с Мишел Обама, където първата дама говори основно за майчинството и дава много ценни съвети както на Меган, така и на всички настоящи и бъдещи майки по света.

„Наслаждавай се на абсолютно всичко“, такъв е основният съвет на Обама относно гледането на дете. В детайли това означава, да се научим, че няма как да контролираме всичко, затова е по-добре да се наслаждаваме на процеса.

„Повярвай ми, опитвала съм се да налагам всякакъв контрол, особено с първото дете. Но майчинството ме научи точно на обратното. Не искаме нищо лошо да се случи на децата ни, но животът си има свои планове. По пътя има и синини, и рани, и разбити сърца, и неравности, и предателства. Всичко това е част от живота и няма как да ги предпазиш напълно.

Най-важното е да дадеш на децата нужното лично пространство, за да се учат и развиват сами, така че да се превърнат в хората, в които те искат да станат, а не в това, което ние искаме от тях да бъдат.

Майчинството ме научи на това, че работата ми не е да им проправям като булдозер път, в отчаян опит да премахна всички препятствия, на които могат да се натъкнат. Вместо това трябва да съм остров на сигурността и спокойствието за тях, където винаги могат да акостират, когато се провалят в начинанията си. Това, което ние като родители трябва да правим, е да ги учим как да се научат да стават сами, след като паднат“, казва още Мишел Обама в интервюто за Vogue.

EVA

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !