Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Стефка Костадинова бе сред легендите на спорта при откриването на Олимпийския дом в Лозан

отпечатай новината

24.06.2019 17:40 | Видян 1591 пъти

Стефка Костадинова бе сред легендите на спорта при откриването на Олимпийския дом в Лозан

Председателят на БОК Стефка Костадинова бе част от специалните гости, поканени за откриването на новата сграда на МОК в Лозана. По време на церемонията председателят на БОК проведе редица срещи със свои колеги и световни знаменитости в спорта. Сред тях бяха легендарните Габриела Сабатини и Катарина Вит, както и Принцът на Монако Албер.

Президентите на националните олимпийски комитети от Европа бяха специални гости и се присъединиха към останалите олимпийски шефове при откриването на новата щаб квартира на МОК. Стефка Костадинова бе част от тържествената церемония, на която президентът Томас Бах преряза лентата и разведе гостите из новите помещения.

Събитието бе насрочено точно в Олимпийския ден – 23 юни и отбеляза 125-ата годишнина от основаването на Международния олимпийски комитет.

Сградата, която се нарича Олимпийска дом, се строи от няколко години и изграждането й струва над 145 милиона швейцарски франка. Вътрешността е с уникална архитектура и спиращ дъха дизайн, отделните етажи могат да се изкачват без стълбища и асансьори по извитите серпантини... В нея ще работят над 500 служители, които досега бяха разпръснати из различни офиси в града.

Архитектът 3ХN Ким Нерфорд Нелсон е проектирал една от най-енергийно спестяващите сгради на планетата, отговаряща на най-модерните еко норми. Тя е изградена с много от материалите, които останаха след разрушаването на предишната постройка. Например 95 процента от разрушения бетон бе вложен в изграждането на новата сграда.

След церемонията Стефка Костадинова и останалите президенти на национални олимпийски комитети от Европа се върнаха в Минск за да проследят до края Европейските игри в беларуската столица. По-късно днес Стефка Костадинова ще посети селото на спортистите и ще се срещне с българските състезатели и треньори.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !