Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Тейлър Суифт: Как се прави история?

отпечатай новината

21.06.2019 14:26 | Видян 1258 пъти

Тейлър Суифт: Как се прави история?

Годината е 1999, а мястото е Пенсилвания. Караоке бар, в който вече почти всички са изморени от неталантливите персони, които излизат на сцената и хващат микрофона. Тогава на сцената се качва едно малко, русо момиче и впечатлява цялата аудитория. Името ѝ – Тейлър Суифт.

Родена на 13 декември 1989г. Тейлър е „обречена“ на слава. Едва на 11, тя изпява националния химн преди баскетболен мач на Филаделфия Севънти Сиксърс. По същото време започва да свири на китара.

С инструмента я запознава специалист, който идва в къщата на родителите ѝ, за да поправи домашния компютър. Той я учи на няколко акорда, а след това Суифт продължава с уроците вече професионално.

Мечтата ѝ да стане певица я завладява още в детството. На 11 тя записва демо, което изпраща в Нашвил, но оттам ѝ връщат отказ, който вместо да сломи бъдещата звезда, я нахъсва още повече да работи към съвършенство.


Дебютният албум на звездата носи нейното име, а само в първата седмица от пускането му през 2006г. успява да продаде над 60 хил. копия. Достига до номер 1 в класацията на Билборд за кънтри албуми и до номер 5 в Билборд топ 200.

Успехът на Суифт не спира дотук. Вторият ѝ албум  „Fearless“ излиза през 2008 г. ѝ е най-тегленият кънтри албум в историята, а 7 от песните му попадат в класацията топ 100 по едно и също време.

Три различни песни достигат до над 2 млн. платени тегления. Тейлър получава награда „Грами“ за албум на годината, най-добър кънтри албум и най-добра песен за White Horse.

Тейлър Суифт вече е звезда.

Славата започва да я завладява и тя трупа успех след успех. Под светлините на прожекторите тя израства, което притеснява мнозина от феновете ѝ дали няма да се поддаде на напрежението и да посегне към наркотиците.

За щастие, Суифт остава една от малкото звезди, които все още не са влезли в спиралата на пороците и няма данни за употребата на наркотици и алкохол.

Любовният ѝ живот също се развива под лупа. Първата ѝ известна връзка е с Джо Джонас от Jonas Brothers. След раздялата им, която по думите на Суифт е станала с текстово съобщение от Джо, певицата започва да пише песни за раздяла и в тях леко да намеква за проблемите с гаджетата си.

В един момент критиците започнаха да се чудят дали тя не започва връзка, само за да я прекрати след време и това да ѝ служи като вдъхновение за написването на нов албум.

Творчеството ѝ поема рязък завой и тя от кънтри песни започва да прави такива с романтична тематика и насочени към по-младата публика.

Песни като „You Belong with Me“, „We are Never Ever Getting Back Together“, „I Knew You Were Trouble“ и други се превръщат в химни на момичета по целия свят, които страдат по несподелена любов или се възстановяват след раздяла.

Със славата идват и проблемите. Тейлър попада в няколко скандала с други звезди, сред които Кание Уест и Кейти Пери. С първия се заформи скандал след като рапърът намекна, че Суифт става популярна на негов гръб.

В речта си на наградите „Грами“ през 2016г. певицата отговаря на нападката като заявява, че популярността и успехите са си само нейни и спечелени с труд.

С певицата Кейти Пери враждата беше малко по-сериозна и доста по-популяризирана. Двете се скараха заради опит на Пери да наеме танцьори от турнето на Суифт.

Последваха песни и от двете,  за които се предполага, че са вдъхновени от враждата. Тейлър пусна парчето „Bad Blood“, а Пери отговори с песента „Swish Swish“. В момента двете вече са сдобрени и дори участваха в общ клип към новата песен на Суифт „You need to calm down“.

Тейлър е единствената певица, която успява сама да се измести от първото място в класациите. Това става, когато хитът ѝ „Blank space“ детронира „Shake it off“ в класацията на Билборд топ 100.

Освен продажбата на над 34 млн. копия по света, Суифт печели и множество награди. Тя е носителка на 10 награди „Грами“, 33 награди „Билборд“ и също толкова „Американски музикални награди“. Последното ѝ турне „Reputation tour“ е най-продаваното турне в историята като беше направен и филм за него, пуснат по Нетфликс.

13 години след издаването на първия си сингъл, разпродадени турнета, многобройни награди и щастлива връзка с актьора Джон Алън, Тейлър Суифт продължава да пише история като една от най-продаваните и обичани изпълнители в целия свят.

Източник: tialoto
Снимки: Reuters

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !