Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Стилиян Петров: Когато децата ме тръсят в Гугъл, първо излиза: победил рака

отпечатай новината

07.06.2019 17:37 | Видян 2660 пъти

Стилиян Петров: Когато децата ме тръсят в Гугъл, първо излиза: победил рака

"Ние знаем колко важни са социалните медии и интернет", споделя легендата на Астън Вила Стилиян Петров в интервю за The Guardian.  „Всеки иска децата му да помнят къде е играл, какво е постигнал и да гледат головете, които е вкарал. Но виждам децата ми да гледат клипове, в които говоря за лечението си. Всеки път, когато търсят името ми в Гугъл, първото нещо, което се появява, е „преборил рака“.

Където и да отидем и когато да изляза с тях, хората ще питат: „Как е вашето здраве?“ Най-малкият ми син Кристиян каза преди няколко месеца: „Защо всички те питат това? Сега си добре. "Децата не разбират, но това ще продължи да се случва.”

Петров беше капитан на Астън Вила, когато през март 2012 г. му бе поставена диагнозата остра левкемия. Той обаче няма проблем с обществения интерес към здравето му. Твърде добър и позитивен човек е и осъзнава, че връзката му с болестта може да е движещата сила при повишаването на осведомеността за нея. Той на практика прави повече чрез фондацията, помагаща на хора, болни от левкемия, която създаде преди 6 години.

Легендата на Астън Вила казва, че неговият опит в борбата с левкемията "винаги ще бъде в ума му", но е щастлив, че е здрав и работи за това да стане мениджър.

 „Не очаквам хората да ми дадат треньорска позиция заради името ми. Искам хората да ми дадат работа заради това, което бих искал да правя, и заради начина, по който искам да го постигна. И дори ако трябва да го докажа на по-ниско ниво, в по-слаб отбор, ще отида и ще го направя", споделя Стилиян.




автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !