Преоткрих женския полов орган. Живи...

"Аз два пъти ходих на Пинг Понг шоу в Тайланд. Предлагах...

Отличникът на Hell’s Kitchen бе...

Самопровъзгласилият се за цар на равиолите Кирил се...

Атанас от Гласът на България: Искам да докосна хората

отпечатай новината

06.06.2019 12:05 | Видян 1789 пъти

Атанас от Гласът на България: Искам да докосна хората

Атанас Кателиев е участника с най-много таланти в хитовото музикално риалити „Гласът на България“ по бТВ. Инженер по автоматика, преподавател по роботика, стругаро-фрезист на металорежещи машини и ултрамаратонец в пресечени местности. Той е един от финалистите, които в неделя вечер ще се борят за голямата награда по време на големият финал. Наско е на 25 години от Варна.

Случайно открива таланта си в сферата на музиката, след като приятел го кани да пее в бар.Макар и притеснителен на пръв поглед, Наско излиза на сцената, забивайки хитовото парче на Stevie Wonder – Master Blaster. Енергията и гласът му успяват да впечатлят всички треньори. Атанас е от отбора на поп-звездата Владимир Ампов-Графа. Той предизвика  иситнски фурор още в началото на предаването, като се приземи върху стола на тазгодишното ново попълнение в треньорския състав Михаела Филева. „Ти си падна направо на мястото!“, засмя се певицата и за момент отстъпи мястото си на Атанас.

Как избра парчето, с което се яви в „Гласът на България“?

Парчето го избрах, като гледах един трибют на Стиви Уондър. Беше супер яко.

Как се подготви, пееше ли пред огледалото или пред приятели?

С две тонколони и микрофон и постоянно записвах, изтривах до момента до който започна нещо да се получава..Доста варианти минаха на песента как да бъде изпята, за да звучи малко по-различно от всичко това, което е изпято до момента.

Някой помогна ли ти?

Огромна помощ имах от пианистката, с която работих. Калина Рот се казва и съм й изключително благодарен. С нея общо взето „сготвихме“ тази песен.

Как преодоляваш притеснението?

С повече излизане на сцената

Какво изпита, когато столовете се завъртяха?

Бях много щастлив, но очаквах да е малко по-късно. Мислех си, че ако се обърнат съвсем в началото ще се отпусна и това ще повлияее на самото ми изпълнение.

По професия си стругар и се занимаваш с металорежеши машини? Какво точно правиш?

Взимам едно сурово парче метал и от него изработвам всякакви детайли. Баща ми се занимава с това нещо и аз от малък се въртя в работилницата му. В един момент и аз започнах да работя на машините.. От нищо да направиш нещо...Реално да видиш как със своите действия правиш нещо, което ще е полезно за другите.

Занивамаш се и с роботика?

От скоро водя курс по роботика в Математическата гимназия във Варна на ученици от 5 до 9 клас. Децата са доста запалени. Създаваме редица устройства с тях. Смятам, че успявам да им насоча вниманието в правилната посока.

Какви други хобита имаш?

Започнах със спортно ориентиране и после преминах към бягането на ултрамаратони. Подготвям се за тях с много бягане, предимно вечер.

Кое е най-голямото ти постижение в ултрамаратона?

Станах трети на Витоша 100 - обиколката на Витоша, в която участват над 600 състезатели. Между другото, докато тичам, винаги слушам музика, по-лесно ми е така. Само веднъж отидох на маратон без плеър и не завърших състезанието.

Каква музика слушаш по принцип?

Всякаква, но в последно време слушам по-стари неща, соул, фънк, рок, разбира се и поп музика.

Защо мислиш, че може да спечелиш „Гласът на България“?

Мисля, че мога да докосна хората със своята музика и пеене. Евентуална победа би ми дала не само популярност, но и потвърждение, че това, което правя се харесва на хората.









автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !