Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

18 млн.лв. борчове има БНТ, разкри С. Диков

отпечатай новината

30.05.2019 15:28 | Видян 2785 пъти

18 млн.лв. борчове има БНТ, разкри С. Диков

Единствената реформа в БНТ за 20 години е, че са разменили местата на мъжката и на женската тоалетна, посочва кандидатът за нов шеф на дърржавната телевизия Сашо Диков пред 19 минути. Състоянието на медията е шокиращо, смята легендата. Само финансовите задължения в момента, според информация, която му е предоставил и.д. директорът Емил Кошлуков, са в размер на 18 милиона лева. Още по-страшното е, че липсва всякаква отчетност за конкретни харчове, като например:

Колко от 19-те милиона за външни услуги и чужди продукции гълта Стани богат – според неофициална програма предаването излиза над 4 млн. лв. годишно на де факто фалиралата БНТ– грижливо пазена тайна е, а възвръщаемостта му е нищожна?

Колко пари са стрували само двата от много повече по закон произведени филма – например оценения от кинокритика Люба Кулезич като плачевен опит на Георги Господинов 8 минути и половина – грижливо пазена тайна нищо че се хвърлят в пещта парите на данъкоплатеца?

Как и защо не са договорени с БТК и с държавата – финансовия министър Горанов, борчовете за разпръскване на сигнала на БНТ от частната компания и защо по този начин обществената медия е поставена в зависимост от интересите на бизнеса?

Защо БНТ не може да напълни с реклама дори само 5-те минути в праймтайма, които й е определил законът?

Според Диков няма как човек да не се потресе от факта, че пазарният дял на всичките 4 канала на БНТ е около 1 процент, като БНТ 2 и БНТ 4 „не ги лови рейтинг”. И наистина, от години БНТ успява да вкара в месечните и годишните тв Топ 50 само по някой мач, което определено не е нейна заслуга, както сочат безпристрастните рейтинги.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !