Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Над 10 000 заглавия на Пролетния базар на книгата в НДК

отпечатай новината

28.05.2019 16:06 | Видян 1134 пъти

Над 10 000 заглавия на Пролетния базар на книгата в НДК

Днес започва най-голямото пролетно книжно изложение у нас – Пролетният базар на книгата. И тази година негов домакин е НДК. До 2 юни събитието ще предложи на многохилядната си публика вълнуваща разходка сред повече от 10 000 книги, представени от над 160 български издателства.

В рамките на 6-те дни на изложението (от 10 до 20 ч., а в неделя – до 18 ч.) посетителите ще могат да се насладят и на традиционната културна програма, наситена с премиери на книги, четения и разговори с български и чуждестранни автори. На щандовете на издателствата, както и на сцената на културната програма, която за пръв път ще се проведе в Мраморно фоайе, предстоят десетки срещи с автограф с български писатели и поети.

Паралелно с Пролетния базар за втори път ще се състои и Софийският международен литературен фестивал за деца и младежи. Официалното откриване на двете прояви е от 10.30 ч. във вторник. Фестивалът включва над 50 събития. В неформални срещи малките ще имат възможност да се запознаят с творчеството на съвременни писатели и художници от България и чужбина – авторката на книгата "Миш и Маш" Анита Тарасевич и илюстраторката Надежда Кацарова (представя ги ИК "Хермес"), писателя Алесандро Гати от Италия (издателство "Фют"), илюстратора Борис Стоилов (ИК "Хермес"), писателя Бьорн Суртлан от Норвегия ("Фют"), писателката Гюдрюн Скретинг също от Норвегия (издателство „Изида“), писателката и поетеса Иглика Дионисиева (ИК „Жанет 45“), Владимир Шишков и д-р Людмила Емилова (Eunicata), писателя Макис Цитас от Гърция („Изида“), преводачката и художничка Мирослава Скарлату, Гърция/България (издателство „Труд“), актрисата и писателка Петя Миладинова (издателство „Агата-А“), писателката Цвета Брестничка ("Фют") и др.

Фестивалната програма предлага и участие в майсторски клас по творческо писане с авторката Петя Кокудева (представя „Жанет 45“), среща с илюстраторките на най-популярните книжки с приказки на Валери Петров (Colibri Books), среща с влогърите Стан и Стефи („Егмонт“), среща и разказ на Георги Папакочев за изкуството на студийната фотография (ИК „Знаци“), първия Book Tag на живо („Егмонт“) и т.н. Благодарение на издателство „Егмонт“ посетителите могат да се насладят и на изложбата „Любен Зидаров. Майсторът на детската илюстрация”.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !