На път за Шенген в Темата на NOVA

Чували ли сте за село Шенген? Място с 1500 жители – в...

Вкусът на България стартира...

Тази събота от 11:00 ч. „Вкусът на България“ по bTV ще...

Глоба грози Мадона и представителите на Исландия в Евровизия

отпечатай новината

21.05.2019 12:53 | Видян 1237 пъти

Глоба грози Мадона и представителите на Исландия в Евровизия

Европейският съюз за радио и телевизия ще обсъжда възможни санкции за исландската делегация в Евровизия и Мадона, след като палестинското знаме бе развято два пъти в рамките на големия финал в събота вечер.

Песенният конкурс Евровизия е неполитическо събитие и подобни прояви строго противоречат на правилата. Последствията ще бъдат обсъдени след края на състезанието

обявиха от ЕСРТ в неделя. По повод появата на израелското и палестинското знаме на гърбовете на двама от танцьорите на Мадона, организаторите уточниха, че „този елемент от изпълнението не е бил част от репетициите, като за него не са били уведомени нито ЕСРТ, нито местната телевизия КАН, излъчваща конкурса“.

Палестински флаг развяха и исландските представители в конкурса – музикантите от група „Хатари“. Това се случи в самия край на Евровизия, когато бяха обявявани техните резултати от вота на публиката. Освен, че вероятно санкция ще бъде наложена на цялата делегация от страната обаче стана ясно, че движението BDS, бранещо правата на палестинците и подтикващо за бойкот на Евровизия, отхвърля жеста на съпричастност, проявен от „Хатари“.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !