Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Слай показва първите кадри от заснетия у нас Рамбо 5 в Кан

отпечатай новината

16.05.2019 10:44 | Видян 1498 пъти

Слай показва първите кадри от заснетия у нас Рамбо 5 в Кан

Холивудският ас Силвестър Сталоун ще акостира в Кан, за да представи пред любителите на седмото изкуство сцени от дългоочаквания пети филм за Рамбо.

След като в продължение на месеци актьорът споделяше черно-бели снимки от „Последна кръв“, във Франция той за първи път ще покаже видеокадри от заглавието. Нещо повече , феновете на зелената барета отсега залагат, че в рамките на фестивала ще видят и дебютния трейлър на заснетия в България филм.

Междувременно страната ни губи все повече позиции като предпочитана дестинация за провеждането на филмови снимки в Източна Европа. Това става ясно от фестивалното списание на The Hollywood Reporter, поместило в няколко страници най-важната информация за държавите от региона, които привличат интерес сред „чуждестранни“ продуценти. В основен фактор за това се превръща т.нар. cash rebate/tax incentive – механизъм, позволяващ на създателите на кино или телевизионен продукт да си върнат процент от изразходените в дадената страна средства.

Отбелязаните от престижното издание държави са Унгария, Чехия, Словакия, Хърватия, Полша и Естония, като въпросният процент в тях варира между 20 и 30 на сто. Към момента България не предлага подобен механизъм на чуждестранните продуценти. "Само в последната година загубихме седем големи проекта, или около $300 млн“, обясни наскоро изпълнителният директор на „Ню Бояна“ Ярив Лернер. Нещо повече, макар камерата за „Рамбо 5“ да се въртя в продължение на няколко седмици в България, по-голямата част от снимките бяха изместени на Канарските острови, където екипът на продукцията си върна 40 на сто от изразходените там средства.

Междувременно филмът на Джим Джармуш „Мъртвите не умират“ даде официално старт на фестивала в Кан. Сюжетът ни позиционира в малкия американски град Сентървил, чието население не достига дори 800 души. Всичко за гражданите се променя, когато, под влиянието на климатичните промени се въздигат зомбитата.

Със звездно участие в лентата се разписват Бил Мъри, Адам Драйвър, Селена Гомес, Стив Бушеми, Остин Бътлър, Тилда Суинтън и др. Въпреки това тя не предизвика очакваната еуфория, като според The Hollywood Reporter филмът е посрещнат „безразлично“ от публиката с едва триминутни аплодисменти след финалната сцена.

Церемонията започна с реверанс към покойната вече френска режисьорка Агнес Варда, която беляза и постера на тазгодишното издание на фестивала. Белгийската певица Angele изпълни песента Without You от филма Cleo From 5 to 7 (1962) на Варда, а в рамките на събитието остана и един празен стол с името на прочутата режисьорка, която почина на 90-годишна възраст през месец март. Сред отличничките на червения килим пък бяха Ева Лонгория, Селена Гомес и 21-годишната Ел Фанинг, която влиза в историята на фестивала като най-младия член на основното жури

което тази година е оглавено от мексиканския носител на „Оскар“ Алехандро Иняриту. Звездата от „Отчаяни съпруги“ показа завидна фигура година след като даде живот на първото си дете. Тя дефилира в бледорозова рокля с бродерия с пайети, драпирано бюстие и висока цепка.

Мнозина пък сравниха визията на Селена Гомес с тази на Мадона от 1991 г. отново в рамките на фестивала в Кан. Бившата старлетка на „Дисни“ направи дебюта си на кинофорума, а за червения килим бе заложила на изрязано бюстие на Луи Вюитон, съчетавано с полуватирана макси пола с цепка и широк колан.

Източник: Monitor



автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !