Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

ДА! CakeLab e истинска лаборатория за евросладкиши

отпечатай новината

07.05.2019 16:01 | Видян 1369 пъти

ДА! CakeLab e истинска лаборатория за евросладкиши

CakeLab е ново място на старо място. Малката сладкарница на ул. Кърниградска, на десетина-двадесет метра от бул. Витоша, зае позицията на онова, коуето преди повече от 20 г. стартира като Двете фукли, за да се раздели и от едната половина да се образува 100 грама сладки. С други думи, стар адрес за вкусни изкушения. Името не е лъжовно. Кейкове има – всякакви домашни торти.

И лаборатория има – всичко се прави на място, пред очите на гостите, в най-добрите традиции на т.нар. шоукикунг, в смисъл на показване, а не на спектакъл. И нещата се получавт чудесно. Сладкишите са повече в европейската традиция, но има и в родните стандарти, даже в ориенталските за разкош с емблеми като домашна баклава например – вкусна е, без да има идеалната форма от соцсладкарница, защото корите не са от онези, които дерат гърлото повече от заседнала в него кост от риба, а са направени, източени, или както там е бабиният термин, също на място.

Добавяме и хармониращият на духа евроинтериор в леко приказен, леко момичешки стил, който е по вкуса не само на децата, но и на дамите, които посещават това уютно местенце. Цените са точно, колкото трябва да бъзат – нито прекалено високи, нито обидно ниски. На разположение са и съответните напитки – на първо място хубав чай и хубаво кафе, които освен от другото, днес се изискват и от почти зимните температури уж в разгара на пролетта.


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !