Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Коко Динев получи присъда 15 години затвор

отпечатай новината

19.04.2019 16:58 | Видян 5710 пъти

Коко Динев получи присъда 15 години затвор

Коко Динев е получил присъда от 15 години затвор в Саудски Арабия, пише ХотАрена! Присъдата е заради трафик на амфетамини. Такъв слух плъзна в ъндърграуд средите.

Според непотвърдената за сега информация Динев е бил бос на канал по който в арабските страни са се вкарали амфетамини. Каналът действал от края на миналия век. Хазартният бос, ресторантьор и бивш висаджия Коко Динев е сред основните играчи в изключително печелившия трафик на каптагон и амфетамини от България към Арабския свят.

Такива данни се съдържат в сигнал до службите, който е подаден в началото на тази година. Скандалната информация е получена от агент на чужда разузнавателна служба.

Според информацията Коко Динев печелил милиони от търговия с дрога, която се произвежда в България и на космически цени достига до пазари в Ирак, Ливан и Сирия. Основен партньор в многомилионния бизнес на ресторантьора е ливанецът Махер Хасан.

Арабинът Махер Абдула Хасан, както е цялото име на мургавия трафи кант, и Коко Динев имат официално съдружие в казино Елит, което се намира на българо-гръцкия граничен пункт Кулата. Махер притежава и фирми за търговия с плодове Фреш фрутс, строителна компания Менд К билдинг, туроператорската Менд М туризъм, има и общи дружества за търговия с австрийски и иракски капитали. Махер е ключов играч в каптагона и амфетамините още от края на миналия век, сочат данни на службите.

„След убийството на Фатик трафикът на метаамфетамини от България към Арабския свят бе поет от тандема Коко Динев – Махер Хасан“, твърдят запознати. Името на Махер Хасан се среща в две разработки на службите – Араби и Лиени.

Източници от средите на службите разкриват, че каналът за износ на каптагон и амфетамини работи и до ден днешен. На върха на организацията стоели Динев и Махер Хасан. За да не бият на очи, двамата през последните години фиктивно се водили в конфликт.

Дори миналата година се появи версия, че ливанецът е поръчал бомбения атентат срещу ресторанта на Коко Кошарите. На 16 август 2012 г. около 4 часа сутринта 100 г. тротил избухна пред входа на кръчмата. Водещата версия на полицията беше, че взривът е бил за сплашване заради неуредени финансови сметки.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !