Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Путин връчи Орден за заслуги към Отечеството на Алла Пугачова за ЧРД

отпечатай новината

15.04.2019 17:37 | Видян 2101 пъти

Путин връчи Орден за заслуги към Отечеството на Алла Пугачова за ЧРД

На 15 април Алла Пугачова става на 70 г. По случай празника звездата бе удостоена с Орден за заслуги към Отечеството, Първа степен, който й бе връчен лично от руския президент Владимир Путин.

Руснаците пък избраха популярната и в България песен Милиони червени рози за най-популярна в репертоара на Пугачова. Това съобщи РИА Новости, във връзка с резултатите от проучване на изследователския сайт Research@mail.ru, цитиран от БГНЕС.

Втората най-популярна песен е Призови ме при себе си. Следващи в списъка са композиции като Този свят не е измислен от нас, Любов, като сън и Айсберг. Сред помнещите се песни на Пугачова анкетираните споменават и хитът Арлекино, с които певицата се представи на българския конкурс за популярна песен Златният орфей през миналото столетие. В проучването са участвали 2,4 хил. руснаци навършили 12 години.

Алла Пугачова е родена на 15 април 1949 г. в Москва. Още от детството си се увлича по музиката и на 5-годишна възраст участва в концерт в Колонната зала на Дома на съюзите. През 1969 г. завършва хорово дирижиране в музикалното училище М.М.Иполитов-Иванов в Москва, а през 1981 г. - естрадна режисура в ГИТИС.

На 16-годишна възраст записва първата си песен Робот за програмата Добро утро на Всесъюзното радио, а година по-късно осъществява първия си гастрол в Западен Сибир. До началото на соловата си кариера работи с ансамблите Новый электрон, Москвичи, Ритм, солистка е на естрадния оркестър под ръководството на Олег Лундстрем. От 1980 г. певицата е съпровождана на сцената от група Рецитал под ръководството на Юрий Шахназаров.

Алла Пугачова е участвала в редица фестивали и песенни конкурси. През 1975 г. печели голямата награда на фестивала Златният Орфей в България с песента Арлекино на българския певец и композитор Емил Димитров, а през 1978 г. - голямата награда на фестивала в Сопот, Полша, с песента Все могут короли. През 1997 г. с песента Примадонна Пугачова взима участие в песенния конкурс Евровизия и заема 15-о място.

През 1982 г. тя покорява парижката зала Олимпия. През 2009 г. певицата оповестява, че прекратява гастролите си, но с удоволствие ще продължи да участва в концерти на свои приятели.

През кариерата си Алла Пугачова е издала над 100 солови албума, компактдиска и DVD-та.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !