Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Депутат-комшия на Цветанов внесъл поправката Артекс, Д.Кирилов е от кантората на фирмата, сега й чет

отпечатай новината

25.03.2019 10:06 | Видян 1546 пъти

Депутат-комшия на Цветанов внесъл поправката Артекс, Д.Кирилов е от кантората на фирмата, сега й чет

Съсед на Цветан Цветанов в блока със заменените му апартаменти на ул. Елемаг, освен негов подчинен като председател на ПГ на ГЕРБ, е депутатът Александър Ненков, който е вносител на помените в Закона за устройство на територията. Те облагодетелстват фирмата Артекс, която пък през 2018 г. продава на супер ниска цена на политика нов суперлуксозен апартамент с частен ВИП асансьор срещу старите му 2 и доплащане (то покрива само цената асансьора).

Александър Ненков не просто е юрист и вносител на текста, син е на донеотдавнашния конституционен съдия Румен Ненков и на шефката на КЗК Юлия Ненкова, която пък е заместник-кмет по правните въпроси в началото на строежа, заради който Артекс спестява 260 000 лв., защото не е необходимо да плаща ново разрешително, плюс още 3 г. срок за градеж на небостъргача си до хотел Маринела.

Въпреки твърденията от петък на Ненков, че законът няма обратна сила, факт е, че внесената от него промяна послужва за писмо, което МРРБ издава на главния архитект на София, за да позволи на Артекс да продължи да работи след 2017 г.

В събота фирмата заплаши медиите, които продължават да вадят разкрития по казуса със съд. Интересно е, че в предаването ЕвроДикоф Данаил Кирилов – шеф на правната комисия в парламента се направи, че не знае за поправката Артекс в ЗУТ. Разкрития на Гласове обаче показаха с документи, че Кирилов идва от адвокатската кантора, която се афишира като обслужваща Артекс със заплахите си. Нещо повече – той и до момента е описван от фирмата като лектор на нейните събития, личи от сайта на Пенков, Марков и партньори.

Така, вместо да помогнат, адвокатите още повече накиснаха клиентите си и им създадоха нови проблеми. И не само на Артекс. С тази биография, Данаил Кирилов едва ли е подходяща фигура за нов министър на правосъдието.

На снимката: Ненков и Цветанов пред входа си

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !