Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Netflix отново е аут от фестивала в Кан

отпечатай новината

24.03.2019 09:04 | Видян 1687 пъти

Netflix отново е аут от фестивала в Кан

Без нито един филм на Netflix – така ще премине за втора поредна година фестивалът в Кан. Това стана ясно, след като организаторите на форума и представителите на стрийминг компанията отново не постигнаха споразумение.

Акцент на преговорите им този път беше филмът Ирландецът режисиран от Мартин Скорсезе и с участието на Робърт де Ниро и Ал Пачино, за който платформата е заделила бюджет в размер на над 140 милиона долара.

След като спорът с Netflix им коства прожектирането на Рома на Алфонсо Куарон миналата година, организаторите на филмовия форум са склонни да загърбят различията напролет.

Въпреки това от стрийминг гиганта са лаконични, като съобщават, че няма готови филми, с които да се изявят в Кан. Премиерата на вдъхновения от реални събития Ирландецът обаче е заложена за по-късно тази година.

До окончателен разрив в отношенията между феста в Кан и Netflix се стигна миналата година, след като форумът отказа да включи заглавията на платформата в конкурсната си програма за Златна палма.

„Правилото беше въведено тихомълком заради Netflix. Ние искаме филмите ни да имат равни права с останалите. Ако приемем техните правила, рискуваме продукциите ни и създателите им да бъдат третирани неуважително на фестивала", обясни миналата година Тед Сарандос, който отговаря за медийното съдържание на Netflix.

Като причина за въпросното решение тогава бе изтъкнат фактът, че сайтът за видео по заявка все още не пуска своя продукция за широко разпространение по киносалоните във Франция. Прожекции се организират единствено в рамките на филмови фестивали, тъй като според законите в страната, филмите могат да бъдат излъчвани онлайн най-рано 36 месеца след премиерата им на голям екран.

"Колкото и да искаме да зачитаме важни играчи на пазара, каквито в момента са Netflix, Amazon, а предполагам, съвсем скоро ще бъдат и Apple, всички те трябва да са наясно, че тази тяхна политика противоречи на нашата. Миналата година не успях да постигна споразумение с Netflix, затова от тази година техни филми няма да участват в конкурсната програма", категоричен бе артистичният директор на форума Тиери Фремо.
    
Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !