Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Филип Киркоров на съд за $4,2 милиона

отпечатай новината

20.03.2019 13:52 | Видян 1622 пъти

Филип Киркоров на съд за $4,2 милиона

Френският композитор Дидие Маруани, един от пионерите на електронната музика, подаде съдебен иск за 4,2 млн. долара срещу руската звезда от български произход Филип Киркоров.

Това съобщи Би Би Си. Заявлението е депозирано в Таганския районен съд на Москва, като западният творец обвинява изпълнителя в плагиатство. По думите на адвоката на Маруани в песента на Филип Жестока любов има съществени заимствания от творбата на френския композитор Symphonic Space Dream.

„Авторските права са нарушени от Киркоров и от Олег Попков (автор на музиката Жестока любов), които са използвали основната, най-забележима част от песента на Маруани“, се казва в мотивите на ищеца.

Западната преса припомня, че това е вторият иск на френския музикален творец срещу Киркоров. През 2016 г. Маруани, който е лидер на групата Space, подаде аналогично заявление в Московския градски съд, пише Телеграф.

Тогава той реши да съди Киркоров за близо 1 млн. евро, но искът му не беше удовлетворен заради нарушаване на процедурата. Тогава руският изпълнител подаде в полицията оплакване от френския си колега за изнудване. По думите на адвоката на Киркоров Маруани заплашил певеца, че ще разпространи негативна информация за него, ако не му даде споменатата сума.

Органите на реда веднага реагираха на сигнала на Филип и задържаха френския музикант и юриста му. Те останах в ареста по-малко от едно денонощие.

Само преди дни името на популярния певец от български произход беше забъркано в друг скандал. Изненадващо за всички сегашният съпруг на руската естрадна звезда Алла Пугачова – хумористът Максим Галкин, беше набеден, че е поръчал убийството на Филип.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !