Чистачка с висше строява военен във...

Докато богатите във „Фермата“ стават все...

Влогъри на бунт срещу Калканджиева:...

Постъпката на Жени Калканджиева срещу Мегз предизвика...

Стоян Алексиев се завръща на сцената след панаирите с младата му любовница

отпечатай новината

11.03.2019 16:15 | Видян 823 пъти

Стоян Алексиев се завръща на сцената след панаирите с младата му любовница

След цяла година без роли, Стоян Алексиев най-после се готви за премиера, научи Уикенд. Актьорът, който бе оставен без работа от шефа на Народния театър Мариус Донкин, най-после репетира ново представление, само че не в София, а в Пазарджик.

Алексиев е бил специално поканен да се включи като гост актьор в спектакъл на Пазарджишкия театър. Офертата дошла от режисьора Гаро Ашикян, с когото Алексиев работи по последната си засега премиера в Народният театър – Някъде в този живот. Спектакълът бе шумно рекламиран, но малко след като е поставен на сцена, гръмна скандалът със снимките на Алексиев с неговата 40 години по-млада любовница Ивана.

После представленията му, включително най-новото, започнаха едно по едно да падат от афиша на Народния театър. Няколко месеца по-късно директорът Мариус Донкин пенсионира своя колега с уговорката, че остава да работи на хонорар. Тъй като обаче свали почти всичките му спектакли, на практика го остави без работа и без пари.

В резултат на всичко това кариерата на Стоян Алексиев затъна. В момента обаче актьорът е обнадежден, че отново ще стъпи на сцената с гордо вдигната глава. Пиесата, в която го поканили, била много интересна, новаторска и се очаква да има голям успех. Тя е на френския драматург Жоел Помра и се казва Съединението на двете Кореи.

Състои се от 12 отделни истории, а сценографията е такава, че зрителите буквално влизат в представлението, благодарение на начина, по който са поставени декорите. Историята, в която Алексиев играе главна роля, е за учител, обвинен в изнасилване. Той си партнира на сцената с актрисата Илияна Лазарова, позната от сериала Връзки.

Новите му колеги били очаровани колко добър човек и актьор е набеденият за развратник театрал. Работата с него за тях била истинско удоволствие.

Премиерата на спектакъла е на 15 март, а през май се очаква да гостува и в София.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !