Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Данъчни на круиз за нудисти в търсене на касови бележки

отпечатай новината

10.03.2019 08:13 | Видян 1363 пъти

Данъчни на круиз за нудисти в търсене на касови бележки

Данъчни служители прибягват до доста нетрадиционни методи в опитите си да санкционират нарушители за неиздаване на касови бележки, стана ясно от думите на финансовия министър Владислав Горанов, съобщава Свободна Европа.

„Данъчната администрация ползва всички законови методи за контрол, за да има по-малко сива икономика и бюджетът да бъде обезпечен, коментира той в парламента по повод репортаж на БНТ за служители на пловдивската дирекция на НАП, играли хоро под прикритие в село Марково на 4 март.

По думите на Горанов „в случая служителите буквално са преиграли“. Става въпрос за т.нар. практика „таен клиент“. Тя била използвана по сигнал, че самодейна група за народни танци от село Марково не издава касови бележки по 1.50 лв.

По думите на финансовия министър това не е единствената куриозна ситуация, в която са попадали негови подчинение. Той разказа за случай от миналата година, когато данъчни тайно се качили на борда на круизен кораб, но се оказали неприятно изненадани.

„Имаше забавна ситуация, когато вече навътре в морето се оказа, че това е нудистки круиз и колегите бяха изключително притеснени“, заяви Горанов, добавяйки, че „всички способи са допустими, защото в края на краищата интересът на обществото е да има по-малко сива икономика и бюджетът да бъде обезпечен“.

Попитан за отношението му към опростените с решение на парламента дългове за над 8 млн. лв., натрупани от Главното мюфтийство обаче, финансовият министър лаконично отговори, че този случай бил „по-особен, тъй като тук не говорим за стопански или търговски субекти, а за регистрирани вероизповедания“.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !