Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

Господарите се връщат през март?

отпечатай новината

11.01.2019 16:40 | Видян 2553 пъти

Господарите се връщат през март?

Господари на ефира може да се върнат на екран през март, но само с по три предавания седмично, вместо с пет, както досега.

Нова телевизия иска да сложи шоуто на гърба на Комиците по Би Ти Ви, издадоха пред Уикенд отлично запознати източници.

От началото на 2019 г. предаването за тв гафове изчезна от програмата на Нова. Договорът с телевизията е изтекъл и не е бил подновен заради разногласия по въпроса с финансирането. На мястото на Господарите за неопределено време е предвидено да тече американският комедиен сериал Теория за големия взрив, който вече е обиколил няколко родни телевизии.

Не всичко за шоуто обаче е изгубено, твърдят запознати. На екипа, който е в неплатен отпуск, било съобщено, че най-вероятно ще бъде отново на работа през март. Дотогава се очаква телевизията и продуцентите да са постигнали споразумение.

Идеята в Нова е Господарите да текат само три пъти седмично, и то в различен от досегашния час. Най-вероятно ще се позиционира на гърба на Комиците, за да се конкурира с Любо Нейков, вместо със Слави Трифонов, както досега.

Борбата с Дългия вече се смятала за безвъзвратно изгубена, тъй като шоуто му по данни на Уикенд има чувствително по-висок рейтинг от това на шоуто за гафове. Вместо да хвърлят ресурс в този часови пояс, в телевизията предпочитали да слагат на гърба на Слави евтини продукции. Именно това била причината да потърсят американски сериал, който вече е до болка познат от други телевизии.

Скъпите Господари на ефира пък щели да вървят от 22 часа в сряда, четвъртък и петък, когато Би Ти Ви излъчва все по-баналното предаване Комиците. И тъй като шоуто на Любо Нейков от доста време тече само през пролетния тв сезон, същото се очаква и за Господарите.

В екипа на Джуди Халваджиян обаче не били съгласни с тези промени. Основната причина за разногласията са, че новата схема на излъчване означава драстично съкращаване на работата, а екипа на продукцията е голям. Още по-драстично ще стане свиването на бюджета, когато броят на предаванията бъде съкратен. Прости сметки показват, че ако Халваджиян приемат предложението на Нова да пускат предавания само през пролетта и то три пъти в седмицата, ще имат 3 пъти по-малко работа в сравнение със сега. Това, естствено, не ги устройва.

От Би Ти Ви пък коментираха пред Уикенд, че нямат намерение да взимат Господари на ефира в програмата си, което буди недоумение – шоуто със сигурност би им докарало висока гледаемост, пък и би натрило носа на конкуренцията. От Господари на ефира отказват коментар с мотива, че все още текат преговори. А междувременно, телефоните в Нова са прегрели от недоволни зрители, които питат кога любимата им рубрика отново ще е в ефир.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !