Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Малайзийският крал абдикира след брака си с руска красавица

отпечатай новината

07.01.2019 11:04 | Видян 1592 пъти

Малайзийският крал абдикира след брака си с руска красавица

Султан Мохамед Пети се оттеглил от трона на Малайзия седмици, след като се омъжи за руската кралица на красота Оксана Воеводина.

Бъдещето му беше източник на разгорещени спекулации, откакто кралят си взе медицински отпуск в началото на ноември миналата година. Той трябваше да се върне към задълженията си по-рано тази седмица, но вместо това излезе с изявление в неделя, в което обяви, че абдикира. Мохамед Пети бе на трона само две години.

Малайзия е конституционна монархия с необичайно устройство, тъй като кралят се избра от владетелите на девет малайзийски щата на ротационен принцип, като срокът на всеки крал е пет години. Мохамед V е първият монарх, който абдикира трона, след като страната с мюсюлманско мнозинство придоби независимост от Великобритания през 1957 година.

В изявлението си 49-годишният крал изрази благодарността си към малайските султани, които го избраха през 2016 г. Той също отдава почит на министър-председателя на Малайзия Махатир Мохамад и на правителството за тяхното сътрудничество в управлението на страната.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !