Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Племенник на Гала е застрелян в САЩ от полицай

отпечатай новината

21.12.2018 09:47 | Видян 2682 пъти

Племенник на Гала е застрелян в САЩ от полицай

Племенникът на телевизионната водеща Гала - Георги Пенев, е бил застрелян от полицай в американското градче Фредония на 10 декември. Информацията бе потвърдена от сестрата на убития и племенница на водещата Мария Пенева.

Георги и Мария са две от трите деца на брата на Гала - Петър Пенев, който от много години живее в САЩ.

Момичето публикува апел в страницата www.gofundme.com за събиране на средства за погребението и разходите за адвокат.

"Бях събудена в 2 ч. през нощта на 11 декември от звъна на телефона. Полицай ми каза, че моят брат Джордж, познат на по-голямата част от Бъфало като Пенев, е бил прострелян четири пъти в гърдите от полицай от Фредония в понеделник, 10 декември в 1.30 ч. Полицаят няма да бъде обвинен в нищо. Джордж имаше най-голямото сърце още от малък. Той обичаше нашата братовчедка Мари (това е името на дъщерята на Гала - бел. ред.) толкова много, че когато родителите ни му казали, че ще има малка сестричка, той бил толкова развълнуван, че настоял да кръстят и мен Мари", пише Мария Пенева.

От полицията в Бъфало съобщиха, че на 10 декември униформени служители се отзовали на сигнал от граждани. В къща на ул. Либърти в банята на втория етаж се бил барикадирал млад мъж. Когато той излязъл от къщата и тръгнал срещу полицаите, размахвайки нож, те видяли, че по тялото му има прорезни рани. Младият мъж атакувал полицаите, при което единият от тях - с над 15-годишен стаж, му извикал да спре. След неподчинението му, полицаят стрелял и убил на място Георги.

Мария Пенева написа в профила си във Фейсбук, че на 22 декември ще има заупокойна служба в памет на брат й в църква в предградие на Чикаго.   

В Инстаграм профила си Мария публикува стара снимка с брат си, под която написа:

"Не мога да повярвам, че си отиде. Съкрушена съм от факта, че не се бяхме виждали от юли и последното нещо, което ти ми написа беше "обади ми се да се чуем скоро, защото ми липсваш". Така и не успях да ти се обадя. Не съм сигурна, че знаеше колко много те обичат всички в действителност. Никога не съм срещала човек с повече приятели от теб. Изглеждаше така сякаш цял Бъфало те познава. Когато казвах името си с фамилията, всички ме питаха да не би да съм ти сестра. Ти ме научи да обичам безусловно. Научи ме и че животът не е справедлив понякога, което напоследък си припомням. Винаги ще искам да имах повече време с теб. Почивай в мир! Винаги ще те обичам!".

Приятели на Джордж също споделят публикацията на сестра му от gofundme.com, за да помогнат за събирането на средства.

Негов близък на име Джейк Аплин публикува във Фейсбук трогателни слова по адрес на убития:

"Нямам думи, сърцето ми е разбито, разбирайки, че това е истина и е реално. Джордж Пенев беше най-спокойният и весел човек, когото някога съм срещал. Винаги, когато си бил около мен, си правил живота ми по-светъл и приятен. Ще ми липсваш вечно заспал на моя диван!".
 
Източник: Dir.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !