Захари Бахаров изпусна Икар-а, взе го...

Пенко Господинов измъкна под носа на Захари Бахаров...

Преди да я познавам ме дразнеше:...

Любимият на Гала Стефан Николов призна, че преди да я...

Защо имаме Райна, като гледаме само Лили и Азис

отпечатай новината

16.12.2018 16:54 | Видян 2155 пъти | Гласували 1

Защо имаме Райна, като гледаме само Лили и Азис

Райна Кабаиванска стана на 84 в събота, а медията на града, в който живее и който е смятан за най-добрия и най-елитния за живеене в Италия - ModenaToday, я нарече "икона на стила и елегантността". Което, казано от италианци и то от италианците от най-изискания град на Ботуша, това е повече от комплимент - то е звание.

Тържеството се състоя в черква, на булеварда на операта в града, носеща името на Лучано Павароти - певец номер 1 в операта за последните 100 години или за всички времена. Същият, който избра именно гласът на нашата Райна да го изпрати по вечния му път.

И в театъра на чието име, след него слагат в класацията си две "техни" звезди - Мирела Френи, съпругата на великия ни Гяуров, който също живееше в Модена, и Райна Кабаиванска. Един вестник в края на соца, я беше нарекъл Българска княгиня. И тя е точно такава.

Личи и на снимките, които ни изпрати Георги Бебечев - единственият български посланик на честването на рождения ден и на 60-годишнината откакто българската оперна прима "пристига със стипендия на българското правителство" в Италия, както пише местната медия. Честването е част от програмата на местните власти Модена - любов моя, Modenamoremio.

Чухте ли някоя българска институция да почете Кабаиванска? Даже Министерството на културата и министъра на европредседателството Лиляна Павлова я отхвърлиха с проекта й за събитие в рамките на прословутото ни домакинство на Съвета на ЕС...

Не е чудно за страна, която има класа като Райна Кабаиванска с нейната световна слава, с уникалната й кариера от над 55 години, с признанието не на кого да е, а на самата Калас, със стила и елегантността, признати в обетованата й земя като иконични, но страна, която се прехласва пред провинциални явления като Лили Иванова и Азис. После, моля, нека да не се сърдим къде се намираме и как копаем ли копаем надолу от дъното.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !