Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Том Круз прибира Оскар за каскада

отпечатай новината

29.11.2018 11:05 | Видян 1286 пъти

Том Круз прибира Оскар за каскада

Каскадьорите да получават шанс за „Оскар“ – за това лобират кинаджии в Холивуд, три месеца след като Американската филмова академия неуспешно се опита да котира отличие за популярен филм на наградите си.

Последният, който се застъпи за идеята, е режисьорът на „Мисията невъзможна: Разпад“ Кристофър Маккуори, а ако предложението бъде прието, то статуетката от тази година почти сигурно би отишла в ръцете на Том Круз именно за ролята му на Итън Хънт. Това би бил и първият „Оскар“ за холивудския ас. „Нека да премахнат членството ми в Академията, но се радвам, че пропадна идеята за награда за популярен филм.

Те изглежда забравят, че мисията на киното е да развлича и докосва своите зрители и не виждам причина да се смята, че добре представилите се ленти в боксофиса не са достойни за „Оскар“ за най-добър филм. В същото време, имаме изкуство, каквото е каскадьорството, което съпътства киното почти от неговото създаване. Дубльорите рискуват живота си и имат огромни заслуги в превръщането на един проект във филма, който виждаме реално на големия екран. Ако ще има нова категория, смятам, че трябва тя да бъде посветена на тях“, обяснява Маккуори, цитиран от Slashfilm. Идеята за „Оскар“ за каскада е подкрепена още от звезди като Хелън Мирън и Едгар Райт.

Припомняме, че до опита за внедряване на статуетка за популярен филм се стигна след рекордно ниския рейтинг на церемонията тази година. “Въпреки, че идеята беше пронизана с нощ в сърцето, все още има интерес към нея”, каза наскоро президентът на Академията Джон Бейли.

Следващите престижни отличия ще бъдат връчени на 24 февруари. Продуценти на шоуто ще бъдат Дона Гиглиоти и Глен Вайс, а фенове отсега лобират комикът Джими Кимъл да отстъпи ролята си на водещ на актрисата Упи Голдбърг. Звездата от „За цветни момичета“ е дирижирала церемонията вече четири пъти. Освен това Голдбърг продължава да се подвизава на малкия екран в тв шоуто The View, където би могла да рекламира следващите „Оскар“-и.

Източник: monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !