Плановете на Кейт и Уилям за таен...

Принц Уилям и Кейт Мидълтън кроят изненадващи планове да...

Призовавам кмета Терзиев да направи 2...

"Внасям писмено предложение в СО" Призивът на...

Долче и Габана се извиниха на целия китайски народ

отпечатай новината

23.11.2018 17:42 | Видян 1727 пъти

Долче и Габана се извиниха на целия китайски народ

Основателите на италианската модна къща Долче и Габана, които се оказаха в центъра на шумен скандал в Китай, поднесоха официалните си извинения на китайския народ.

Видеозапис на съвместното заявление на Стефано Габана и Доменико Долче се появи в акаунта на модната къща в китайската социална мрежа Вейбо.

"През последните дни мислихме много с голямо съжаление за това, което ни се случи и което причинихме на вашата страна, и искаме да се извиним. Нашите семейства винаги са ни учили да уважаваме разнообразните култури на този свят. Затова се извиняваме, че допуснахме грешки в интерпретацията на вашата. Искаме също да се извиним на всички китайци по света и знайте, че сме искрени и сериозни в извинението си!", се казва в клипа на моделиерите.

Той бе записан на италиански език и бе съпроводен със субтитри на китайски. В края на едноминутния видео материал основателите на модната къща заедно произнесоха думата "извинете" на китайски, като обещаха подобни неща да не се повтарят в бъдеще.

Китайците се подразниха от промоционалния видеоклип на Долче и Габана за дефиле в Шанхай, в който жена с азиатски черти се мъчи да яде пица с пръчици, напътствана от мъжки глас. На мнозина това се стори обидно, особено заради снизходителния тон на напътствията. В интернет беше разпространен и чат от Инстаграм, в който дизайнерът Стефано Габана, нарича Китай "невежа и смрадлива мафия".

Модната къща разпространи изявление, че в страницата на дизайнера в Инстаграм са проникнали хакери и се извини на всички, почувствали се засегнати.

Видеото може да видите ТУК!

Източник: Дир

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !