Ето кои грабнаха статуетките на...

За поредна година на Световния ден на театъра – 27 март,...

Преоткрих женския полов орган. Живи...

"Аз два пъти ходих на Пинг Понг шоу в Тайланд. Предлагах...

Депутат от ГЕРБ строи огромен хотел в Лещен

отпечатай новината

21.11.2018 10:19 | Видян 1201 пъти

Депутат от ГЕРБ строи огромен хотел в Лещен

Между горите на китното гърменско село Лещен е напът да изникне четириетажен хотел. Снимка на строящата се сграда публикува в социалните мрежи художникът Чавдар Гюзелев - син на големия български бас Никола Гюзелев. С видно възмущение и недоволство мъжът изразява своята позиция за тази инициатива с думите:

"Лещен. Четириетажен хотел?!?!?! С асансьор. Кой е разрешил подобно безумие? На кого може да хрумне подобна кретения? Абсолютна съсипия...И това не е краят, дебилиадата продължава!"

Постът предизвика множество отрицателни реакции от жители от цялата страна. Млади и стари бурно осъждат това строителство.

"Защо например не се направят и хотели във всички резервати- по средата на Балкана, на Сребърна... Да има къде милите милиони туристи и милите хора да могат да видят, да си вземат по едно джакузи, "СПА" и "НЕСПА" процедури, да демонстрират аристократизъм...", коментира Павел Ганчев.

Според Ясен Ботчаров "следваща стъпка е мол, дискотека и увеселителен парк с виенско колело и ролба".

"Дойде ред и на планината. Морето вече е превзето", смята Боряна Минчева.

Фамилията на бившия депутат от ГЕРБ Димитър Гамишев усилено разширява бизнеса си в гърменското село, твърди struma.bg. Преди няколко години по програмата за селски райони снахата на Димитър и Боянка Гамишеви - Ангелина, получи 300 000 лв. за къща за гости в селото. Като управител тогава на фирма Ники тур-99 Д. Гамишев вдигна в Лещен 2 къщи Лещенски рай и Лещенски перли, а сега същата фирма, този път управлявана от бащата на ексдепутата Никола Гамишев, подаде молба за изработване на комплексен проект за инвестиционна инициатива /КПИИ/ да направи на съседен парцел механа и зона за релакс.

КПИИ позволява да се проведат съвместно процедурите по устройствено планиране и по разрешаване на строителството и се използва от инвеститори, които имат намерение незабавно да реализират планирания строеж. При него инвеститорът има възможност въз основа на мотивирано разрешение на кмета на общината да изготви и внесе едновременно проект за подробен устройствен план и работен инвестиционен проект, частите на КПИИ се одобряват едновременно с издаване на разрешението за строеж, без да се изчаква влизането им в сила поотделно, и така строителството може да започне много по-бързо, отколкото по стандартния ред.

Поисканото от Н. Гамишев разрешително да се измени планът на застрояване на терена от Жилищно застрояване в Къщи за гости, механа и релакс е подадено в община Гърмен на 4 септември т. г., още на следващия ден е одобрено от Общинския експертен съвет по устройство на територията, а на 4 октомври е получило ОК и от финалната инстанция - кмета на община Гърмен Минка Капитанова.

Идеята е само една от общо 75-те нови инвестиционни намерения от началото на тази година, депозирани в общината. Това означава, че всяка седмица поне двама паралии идват в общината с намерение да развиват туризъм. Почти всички инвеститори са се насочили към къщи за гости или малки семейни хотели в селата Лещен, Гърмен, Марчево, Ковачевица и местността Градец в Огняново.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !