ЗаПлетени истории: Завръщането на...

Плетените дрехи са хит в световните трендове, хем за...

Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Излиза Кратка история на пиянството

отпечатай новината

20.11.2018 16:24 | Видян 922 пъти

Излиза Кратка история на пиянството

Пълна с любопитни, слабо известни факти и написана с много хумор, тази книга прави забавен исторически преглед на пиянството в човешката история. Книгата излиза с логото на издателство "Слънце". Някои пият по празници, други по време на ритуали, трети – за да се сбият, четвърти при сключване на договори и т.н. В Древна Персия, когато трябвало да се вземе важно политическо решение, се провеждали две обсъждания - веднъж на трезво и втори път под влиянието на алкохола. Ако и в двата случая се стигнело до едно и също решение, владетелите се спирали на него.

Затова и боговете покровителствали мъдрите персийци достатъчно дълго. „Пиянството е изпълнено с противоречия, защото позволява всичко. Кара ни да пеем или ни приспива. То е радост за крале и тяхната гибел. Доказателство за мъжка мощ и средство за съблазняване на дамите. Затова то ще съпровожда неизменно човечеството. Неотдавна НАСА публикува вътрешен доклад, в който признава, че поне при две изстрелвания на космически совалки  космонавтите били здраво подпийнали.

Това не е изненадващо. Хората работят пияни от хилядолетия, а и честно казано, ако ще ме изстрелват със свръхзвукова скорост в безкрайна бездна, и на мен ще ми се иска да изпия сто грама за храброст”, твърди авторът. Писателят Марк Форсайт е роден в Лондон през 1977 г. Възпитаник е на Оксфордския университет. Популярен блогър, той е и автор на пет книги, предизвикали голям читателски интерес. "Забавно пътешествие през 10 000 години история на алкохолните напитки...

Тази свежа и хумористична книга, посветена на начините да се напиеш през вековете, е истински дар за любителите на чашката по целия свят и е изпъстрена с вдъхновяващи цитати за насладата от хубавите питиета", коментират от The New York Times Book Review. "Марк Форсайт е написал блестяща книга, която е препоръчително да прочетете с чаша хубав алкохол в ръка", препоръчват от Daily Mail.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !