бТВ излъчва боксовата гала вечер на...

Срещите на братя Пулеви ще бъдат излъчени пряко по bTV,...

Фънки смени Капките с Hell’s Kitchen,...

Четири от жените в червения отбор ще се борят за мястото...

Стефан Чолаков: Повече от 6 месеца ми трябваха за банковия обир от 181 милиона лева

отпечатай новината

15.10.2018 10:58 | Видян 2069 пъти

Стефан Чолаков: Повече от 6 месеца ми трябваха за банковия обир от 181 милиона лева

Престъпление и изкупление в живота на Стефан Чолаков. През 1997 г. списание Тайм го обявява за най-младия банков обирджия. Тогава той е на 22 и без насилие и оръжие източва над 180 милиона лева. Защо днес, 21 години по-късно, той създава хранителни банки, за да храни бедните.

"Повече от 6 месеца отне подготовката на банковия обир за 181 милиона лева. много пари са нужни за подготовката на такава "афера", казва Стефан Чолаков. "В момента, в който взех парите, тръгнах за САЩ. Минах границата с Гърция нелегално с камион. В Гърция видях български вестник, прочетох, че са задържали брат ми и мой приятел, който тогава ме возеше. Това нещо ме накара да се спра и да се замисля.

Тези две момчета нямаха нищо общо с аферата. Разбрах, че някой близък се е обадил. Разговарях с баща ми и той ми каза, че е по-добре да се върна и да оправя нещата, да върна парите на банката, за да не страдат чужди хора за моите грешки. Върнах парите, възстанових и лихвата. Две години и половина бях в следствения арест. Осъдиха ме, но не лежах в затвора", спомня си той.

"Разбрах, че баща ми ме е предал, след като се върнах. Не говорих с него шест месеца. Един ден дойде в ареста и ми каза: "Аз се обадих, защото те обичам. Знаех, че ако избягаш, оттук нататъка си беглец. Никога няма да мога да те прегърна, да те видя. Губя те завинаги."

Историята на Стефан Чолаков продължава в следващия брой на Папараци.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !