Лео дължал пари на Ронан Кийтинг

Певецът от „Боузоун“ Ронан Кийтинг не може да...

Джена даде благословията си на Чанинг

Ако очаквате драматична реакция от страна на Джена Дюан...

Кой уби Виктория?

отпечатай новината

08.10.2018 15:05 | Видян 919 пъти

Кой уби Виктория?

В събота, на изпращане от панихидата на приятел, който ми беше като брат, майка му ме изпроводи с думите: "Чета вестника всеки ден и съм много притеснена за теб, да не ти сторят нещо с такива истини, дето разкривате". Успокоих я, че вече 2 години се опитват да убият 19 минути чрез незаконни поръчкови ревизии на НАП, но няма да успеят, също както не успяха да го направят по същия път през 2009-2010 г. Както не убиха и медиите на другите колеги, които не мълчат и заради това ги подлагат на изпитание с институции - бухалки, в каквито превърнаха за 9 години всички "органи" у нас.

Нямаше как да зная, че по същото време - посред бял ден, в сърцето на дунавската столица на България, нейния пети по големина град Русе, роден за вицепремиера по сигурността, пребиват, изнасилват и отнемат живота на журналист - Виктория Маринова.

Значи арестът на колегата от Биволъ, гостувал в последното предаване на убитата 6 дни по-рано с разказа за заличаваните с огън следи от далавери за милиони в Министерството на земеделието, не бил върхът на наглостта на властта. А така си мислехме не само ние, но и колегите от Вашингтон Пост, Ню Йорк Таймс, FOX, Ройтерс, които се погнусиха от случая и го отразиха надлежно, включително опитите на МВР да лъже, въпреки писмената заповед за задържане, че не го е осъществявала.

Случаят с Вики от Русе попадна на още повече места: в ВВС и Гардиън, в CNN и Вашингтон Пост, във Фигаро, в Катимерини и Льо Паризиен, в Ил фатто куотидиано, Ел Паис, Билд, Велт и във всички румънски медии, къде ли не още, че даже предизвика възмущението на лидерите на политически групи в Европарламента като Манфред Вебер от майката на ГЕРБ - ЕНП и Ги Верхофстад от майката на ДПС - АЛДЕ, изразено в специални послания. Навсякъде е описан по един и същи начин: убийство на журналист, разкриващ корупция с еврофондове в българските институции.

Това каза по темата и еврокомисарят по правосъдие Вера Йоурова, която неведнъж е изразявала недоверието и недоволството си от липсата на всякакво желание на българските власти поне да демонстрират някакво желание за справяне с престъпността, липсата на справедливост и корупцията. А уж искат да влизаме в Шенген и Еврозоната, където съвсем логично не щат да ни пуснат.

За това свидетелства и искането на Европейската комисия за международен надзор над разследването. Това е повече от жълт картон за новия министър на вътрешните работи, който преди това беше главен секретар на МВР не от нас или от някого в България, а от Брюксел.

Така за България не се е писало и не се е говорило никога. Срам ме е за моята родина!

Сигурно се пише толкова, защото е прекрачена някаква червена линия на безкрайното търпение! 63% срив на инвестициите, отчетен от БНБ за първите осем месеца на тази година, е икономическият показател за същото.

Отсега прогнозирам, че каквато и версия да се опитат да защитят разследващите като финална, никой няма да им повярва - нито у нас, нито по света. Особено версията "луд клошар", защото в противен случай би било интересно по каква причина няма предвиден нито за тази, нито за миналата година бюджет за психоболестите и чия вина е това. Или пък версията "ревност" -вече започнаха намеци за бившия съпруг на Вики, който едва ли би убил наведнъж майката на малкото си дете и директорката и звездата на своята собствена телевизия. Който е чел поне една кримка, знае отлично, че зад всякакво престъпление, особено посред бял ден, винаги има разумен мотив, колкото и налудничаво да изглежда.

Който и да е причинил смъртта на Вики, въпросът към властта е: как е възможно изобщо това да се допусне посред бял ден в центъра на голям град? Що за безнаказаност? Същата ситуация като с неразкритото убийство на данъчния шеф на 2 крачки от Столичната община в час-пик миналия декември, от което атентаторът си е тръгнал просто хей така, абсолютно убеден, че никой няма да го хване, въпреки че и двата му изхода за бягство са били към супер натоварени софийски булеварди! Не знаем нито извършителя, нито поръчителя, нито най-важното - мотива за престъплението, който със сигурност не е ревност или липсата на лечение за психичноболните.

Просто престъпността, липсата на правосъдие и корупцията са като кокошката и яйцето - едното поражда другото и така до безкрай в омагьосания кръг на "стаЛбилността", както саморъчно описа на бял лист и характеризира ситуацията у нас парламентарният лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Като пиша това, вече в нищо не съм сигурен.
Ала има нещо, в което вярвам и искрено се надявам:

че всяка сила има антисила,

както е доказано от физиката и е разказано в поезията.

Тази сила сме ние, преследваните или просто незагубилите човечността си, достойнството си, чувството си за нормалност българи.

Иначе казано:
с действията и бездействията си, придружени от стремежа да задушат всичко, което мърда и говори в тази наша древна държава, в безсилието на своето изсилване, все пак никога няма да успеят да ни убият всички!


Борис Ангелов 

автор: Борис Ангелов

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !