Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

Наум Шопов: Не се виждам на една сцена с баща ми

отпечатай новината

05.10.2018 14:36 | Видян 6139 пъти

Наум Шопов: Не се виждам на една сцена с баща ми

„Не се виждам на една сцена с баща ми. Пътят ми се отдалечава все повече от актьорството. Моята професия е хирургията”, казва Наум Шопов–младши.

Талантливият лекар и актьор от Откраднат живот категорично отхвърля възможността да се отдаде на актьорското поприще. И е убеден, че само заради тематиката на сериала е приел да участва.

Като малък симпатягата мечтаел да стане актьор и това е неслучайно - в кръвта му е. Негов дядо е Наум Шопов, баща му е Христо Шопов, а майка му–Мариана Станишева. С леля Лиза Шопова, още на 7 години той дебютира на сцената и по-късно играе в различни филми.

Като ученик Наум — младши е убеден, че ще наследи семейната традиция. Родителите му не били никак щастливи, но един поправителен изпит по биология запалил любовта му към медицината, пише седмичник.

„Реших да прекъсна семейната традиция, защото усетих, че това не е нещото, с което искам да се занимавам. А медицината представлява голям интерес за мен и по-конкретно хирургията.

Всичко започна в 9 клас, когато едва не останах на поправка по биология. Наложи се да залегна сериозно над учебника и в един момент се оказа, че биологията е изключително интересен предмет. Спасих се от поправка и така се роди любовта ми към медицината”, смее се Шопов.

Той все пак не крие, че се възхищава изключително много на баща си и дядо си. „Винаги съм харесвал баща ми като актьор. Най-емблематичните му филми за мен са Маргарит и Маргарита и Вчера”, добавя още младият лекар.

Шопов–младши допълва, че киното вече не го привлича и след Откраднат живот едва ли би участвал в друг проект.

Освен медицината другата му страст е спортът. Запалил се преди шест години и днес е в перфектна форма.

„Тренирам около 6 години. С воля и желание си наложих, че трябва да променя живота си. И най-вече начина на хранене. Сега изглеждам далеч по-добре от преди. Щом аз мога, можете и вие”, съветва Наум феновете си.

Мотивацията за промяна идва от само себе си. Запалва и приятелката си Теа, в резултат на което двамата поддържат страхотна форма.

В менюто на двамата няма табута. И далеч не се притесняват какво хапват - нито млякото, нито глутена са вън от менюто им.

Младият доктор Шопов активно подкрепя и различни кампании за здравето. Последната е Какъв е твоят фамилен отпечатък, свързана с наследствени заболявания, които водят до сърдечно-съдови болести.   

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !