Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Сашо Кадиев разговаря с Даниел Портман от Игра на тронове

отпечатай новината

19.09.2018 17:58 | Видян 1526 пъти

Сашо Кадиев разговаря с Даниел Портман от Игра на тронове

Сашо Кадиев разговаря с Даниел Портман от Игра на тронове –  тази събота в Като на кино, от 12:30 ч. по bTV Cinema. Интервюто започва с признанието, че Сашо не е гледал нито един епизод от култовия сериал и още по-изненадващия отговор на Портман, че не това е първото му запознанство с човек, който не е гледал фентъзи поредицата.

Като на кино представя още от гостите на фестивала Aniventure ComiCon. Сред тях е Мод Хърст. Как се чувства между киното и йога практиката, с която активно се занимава – кое всъщност е хоби и кое е професия. Пред Георги Тошев тя разказва за изненадата от успеха, сполетял я сред участието й във Викинги.

Как се прави анимация и какви са промените в рисуваното кино през последните години, разказва Кристоф Лотрет. Той  е един от големите холивудски майстори на анимационни филми. Роден е в Париж, израснал в Южна Франция, първият му сериозен ангажимент е като асистент-аниматор в Дисни.

През 1996 г. заминава за Лос Анджелис и 23-годишен създава първия си голям филм. Зад гърба си има над 15 заглавия, сред които Принцът на Египет, Мадагаскар, Шрек, Пчеличката Мая, Кунг-фу панда.

Като на кино разказва и за Уил Смит, който празнува  50-годишен юбилей,  и ни припомня за голямата Невена Коканова, която през 2018 г. щеше да навърши 80. За Невена говорят Емилия Радев, Павел Павлов, а тв екипът влиза в последното място, където е живяла актрисата.   

bTV Cinema надниква и зад кулисите на два нови български филма – Христо и Доза щастие.

Кинокритикът Деян Статулов ще представи филмовите премиери на големия и малкия екран.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !