Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Тео Ушев дебютира като актьор

отпечатай новината

05.09.2018 15:02 | Видян 1708 пъти

Тео Ушев дебютира като актьор

Тео Ушев дебютира като актьор в характерна роля в канадски филм. Скоро ще мине и по червения килим, обяви самият номиниран за Оскар аниматор. Но не уточни дали става въпрос за фестивала в Торонто, или за още по-славните филмови форуми като Кан и Венеция догодина.

Той поясни, че продукцията била във втората му родина, а го взели "заради акцента на всички езици и ръста". Изпълнението на режисьора като актьор обаче явно е направило впечатление, защото веднага получил още покани за характерни роли от канадски продуценти, добави Тео пред БНТ.

В момента Ушев е на Аполония. На феста в Созопол се представя филм - омнибус - съставен от няколко новели, дело на различни режисьори, ала все по произведения на писателя Георги Господинов. Напомняме, че именно по негов текст Тео направи анимацията си Сляпата Вайша, която му донесе номинацията за Оскар.

Изявата в омнибуса е дебют в игралното кино за Ушев, но той сподели, че тепърва смята да се пробва и в него, защото му се видяло забавно и интересно, въпреки мизерните условия за работа у нас. Според него българските кинаджии обаче са най-добрите, щом и от нищо правят нещо.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !