Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Фермата 4 сблъсква и обединява българи от цял свят

отпечатай новината

05.09.2018 15:33 | Видян 2711 пъти

Фермата 4 сблъсква и обединява българи от цял свят

Национално представително проучване за bTV сочи, че 60% от българите имат роднина или близък приятел, който живее в чужбина

Повече от половината от населението на България е засегнато от емиграцията, сочат данни от национално представително проучване за bTV, проведено от Kantar TNS през август специално за новия сезон на Фермата: Съединение.

Резултатите от изследването бяха оповестени на медийно събитие по повод старта на четвъртото издание на най-позитивното риалити, което започва на 7 септември по bTV и ще се излъчва всяка неделя от 20 часа и от понеделник до петък от 21 часа.

В шоуто влизат 21 българи, от които половината са избрали да градят живота си в чужбина, а другата половина – да останат в родината си. Сред всички тях са известни личности, които за първи път участват в риалити шоу – олимпийският медалист Йордан Йовчев, лекоатлетката Ваня Стамболова, бизнесменът  Ивайло Караньотов и вокалистът на Д2 Деян Каменов – Дидо.

Фокусът на предстоящия сезон под мотото Съединение е възможно ли е обединението на всички българи, без значение къде са избрали да живеят, в името на по-доброто бъдеще за родината. С всяко следващо издание Фермата набира популярност сред все повече българи извън страната, като за този сезон кандидатстваха рекордните над 4000 сънародници в чужбина.

Според анкетираните в проучването, поръчано от bTV, основните причини за емиграцията са по-доброто заплащане на труда зад граница, постигането на по-добър стандарт на живот, по-добро образование и реализация за децата.

Около 33% от анкетираните казват, че близките им са емигрирали, за да натрупат спестявания и да помагат на семействата си тук. Едва около 15% от българите с близки в чужбина смятат, че има вероятност те да се завърнат, но вярват, че по-добре платената работа (за 50%) и носталгията (за 38%) биха мотивирали близките им да купят еднопосочен билет за родината.

Резултатите от изследването сочат още, че по-добрият икономически и социален климат, в който живеят емигрантите, не ги прави по-малко заинтересовани и ангажирани с обществения живот в България, а напротив – доминира мнението, че българите емигранти в по-голяма степен от сънародниците им у нас, се включват в обществени каузи за страната и допринасят за просперитета й.

„На всички тези изводи се основават и вечните спорове между емигранти и българи, останали тук – кой милее повече за България и предателство към родината ли е да я напуснеш. Очакваме тези дискусии да се състоят в новия сезон на Фермата“, коментира Маргарита Александрова, програмен директор на bTV Media Group, на пресконференцията, която символично се проведе на Терминал 2 – мястото, където българите изпращат и посрещат близките на сърцето си хора.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !