Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Джаферович тренира актьори за благотворителен мач

отпечатай новината

28.08.2018 16:57 | Видян 1290 пъти

Джаферович тренира актьори за благотворителен мач

Най-добрият имитатор сред футболистите Ваня Джеферович се нагърби със задачата да стане треньор на актьорския отбор в благотворителния мач в полза на Международния студентски театрален фестивал "Данаил Чирпански".

Поканата да застане начело на артистичния тим, победителят от „Сървайвър“ получил от Станимир Гъмов, с когото го свързва приятелство от времето, в което спортистът се движеше в токчетата на Мария Илиева на сцената на „Като две капки вода“. „Тепърва ще направим няколко тренировки, след което ще избистря състава. 

Трудно е когато имаш такива единици в отбора си. Впечатлен останах от Ники Илиев и от това как изпълнява удари със задна ножица. Единствено Станимир Гъмов ми бяга малко по тъча, но трябва да знае, че съм строг и ако не слуша, няма да има студена бира на пейката“, намигна шеговито пред novini.bg Джаферович. 

В тима му, който ще се изправи срещу ПФК „Берое“ на стадиона в Стара Загора на 9 септември, влизат още Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Велислав Павлов, Башар Рахал, Алек Алексиев, Орлин Павлов, Мартин Гяуров, Никола Стоянов, Любен Кънев, Николай Мутафчиев, Владимир Люцканов, Ивайло Захариев, Юлиян Петров, Валери Йорданов, Атанас Атанасов и Лео Бианки.

Благотворителният мач ще цели събирането на средства за второто издание на международния студентски фестивал. Форумът е посветен на Данаил Чирпански - студент в НАТФИЗ, който загуби живота си след автомобилна катастрофа през април 2016 г. Той вдъхва и идеята за спортното събитие през септември. 

Самият Чирпански бил част от юношеския отбор на „Берое“ преди да открие по-голямата си страст – театъра. Припомняме, че фестивалът стартира през 2017 г. след селекция на ЮНЕСКО и техния Международен фонд за подкрепа на културата, като първият фестивал в България за дипломни спектакли на театрални академии от Европа и света.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !