Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Стинг за срещата си с папата: Той е рок звезда!

отпечатай новината

13.08.2018 09:57 | Видян 1085 пъти

Стинг за срещата си с папата: Той е рок звезда!

Супер звездата Стинг и съпругата му Труди се смесиха с тълпата във Ватикана в очакване на лична аудиенция с Папа Франциск. Музикантът, който е роден в католическо семейство, но не се определя като такъв, и половинката му, която е ревностно религиозна, се срещнаха с главата на римокатолическата църква преди няколко дни и получиха ръкуване и специално внимание от него.

Певецът сам се похвали за височайшата среща със снимка в Инстаграм, която придружи със закачлив текст:

„Папа Франциск е истинска рок звезда. Гениална харизма, която изпълва стаята.“

В последните години Стинг експериментира и провежда концертите си и на нетрадиционни места като църкви и катедрали, а наскоро създаде шоу за Сикстинската капела. След кратката среща с Папата, бившият вокалист на The Police и жена му разгледаха Музея на Ватикана и Сикстинската капела, водени от режисьора на шоуто му “The Last Judgement. Michelangelo and the Secrets of the Sistine Chapel” Барбара Джата. С тях бяха и децата им, както и мениджърът на музиканта.

Шоуто, в което Стинг умело въвлича историята на една от най-значимите части от Ватикана, дебютира на сцена на 15 март в зала Conciliazione, която е в непосредствена близост до границите на града-държава.

Марко Балич, който стои зад церемонията на Олимпийските игри в Сочи и Рио през 2014, е създател на историческата продукция заедно с Лулу Хелбек. Музиката е изцяло на Стинг, включително композицията Dies Irae, която е на латински и музикантът изпълнява заедно с 8-членен църковен хор.

Шоуто е достъпно на 9 езика и предлага разказ за създаването на Сикстинската капела. Проследява животът на Микеланджело и отношенията му с Папа Юлии II и Клемент VII, както и историята на конклава, как се избира нов папа и как се изрисуват папите в залите с фреските на капелата. Шоуто може да бъде видяно до 26 октомври.

Източник: Monitor
Снимка: Инстаграм

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !