Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

Слави дари тайно печалбата от концерта в Лондон на майките на деца с увреждания

отпечатай новината

28.07.2018 09:06 | Видян 2124 пъти

Слави дари тайно печалбата от концерта в Лондон на майките на деца с увреждания

Слави Трифонов е дарил тайно цялата печалба от концерта си в Лондон на 9 юни, научи HotArena.

Както преди време обеща, парите са отишли в организацията на майките на деца с увреждания, които протестират пред парламента. Шоуменът обаче много държал дарението му да не става обществено достояние. Затова не е казал нито дума за него в предаването си по Би Ти Ви, писа „Уикенд“.

Точно колко пари е превел Трифонов на майките, се пази в пълна тайна по негово изрично настояване. По информация на „Уикенд” обаче става въпрос за зашеметяваща сума. Приходите от билети за концерта в най-голямата зала в Лондон са били близо 4 милиона лева. Не е ясно каква част от тях са отишли за наема на залата, организацията на концерта, пътуването на екипа до Англия, разноските за хотел и т.н. Най-вероятно обаче печалбата е била поне милион, от който Дългия не е задържал нито стотинка. Всичко е внесено в сметката на Конфедерацията за защита правата на децата.

Това е може би най-голямото дарение, което шоуменът някога е правил, смятат хора от екипа му. Той от години се занимава с благотворителност, ангажирайки се с най-различни каузи, като за разлика от много други публични личности, държи да не се вдига шум около това. Парите за майките са първото дарение, за което съобщи публично още на 22 май – повече от месец и половина преди да го направи.

Жените все още не са решили за какво ще ги похарчат. Първоначално са смятали да ги инвестират в информационна кампания, която да запознае обществото с проблемите на децата им и да ангажира повече хора с личната им кауза. Плановете обаче се променили.

„Откакто чу за майките, Слави не спира да говори за тях в ефир и да носи фланелки в тяхна подкрепа. Всяка вечер призовава хората да им помагат, прави филми за децата с увреждания, кани гости, за да дискутират темата. По-добра информационна кампания от тази няма как да се направи”, обясниха пред „Уикенд” близки на майките с увреждания. Затова в Конфедерацията се отказали от първоначалните си намерения и в момента търсят най-добрия начин за инвестиране на дарението.

Парите от Лондон не са единствените, които Дългия е внесъл в касата им. На 15 юни той съобщи, че от предаването „Господари на ефира” са му превели над 13 000 лева от спечелено от него съдебно дело за нарушаване на авторските му права. Тази сума също е дарена на Конфедерацията.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !