Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Бюджетна комисия: 200 гр брашно и лук на лунички на загрята фурна

отпечатай новината

13.07.2018 11:17 | Видян 1301 пъти

Бюджетна комисия: 200 гр брашно и лук на лунички на загрята фурна

"200 гр брашно, 1 пакетче суха мая, 100 мл топла вода, 1 ч.л. сол, 1 к.л. захар (в маята+водата), 4 с.л. олио (в брашното) за тестото. 3-4 глави лук, нарязан на лунички, бекон, черен пипер, червен пипер (на вкус) - задушават се. Пече се на 220 градуса при предварително загрята фурна за около 35-40 минути. 2 яйца, 100 мл течна сметана + настърган кашкавал."

Тази мистериозна рецепта съпътства разглеждането на закона за акцизите и данъчните складове от бюджетната комисия в парламента. Докато депутати, производители на конвенционални цигари и на нагреваеми са в схватка ще поскъпне ли кутията HEETS на IQOS и с колко, зад гърбовете им се е "настанила" далеч по-приятна тема - питка или пица с бекон, сметана и кашкавал.  

На рецептата се натъкна икономистът Петър Ганев от Института за пазарна икономика, който е в сградата на Партийния дом като участник в дискусията.

Засега остава мистерия кой е авторът на рецептата, както и дали от комисията на Менда Стоянова не са решили да наложат акциз и на брашното, яйцата и кашкавала.

Източник: clubz.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !