Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Светлина в душата сродява стихове и музика

отпечатай новината

15.06.2018 17:41 | Видян 1686 пъти

Светлина в душата сродява стихове и музика

Досега немалко актьори са се включвали в проекти на Софийската филхармония наред с музикантите, но за пръв път най-представителният ни оркестър кани в своя проява гост поет.

Тя ще се състои на 17 юни, неделя, от 19 ч. в зала „България“, когато Софийската филхармония ще представи „Светлина в душата“: един концерт на струнен квартет КласикАрт с гост – поетът Симеон Аспарухов.

В програмата на концерта са Американски квартет от Антонин Дворжак, клавирен секстет от Ерньо Донани и премиерна творба на Румен Бояджиев-син, а солисти ще бъдат Виктория Цоцкова – пиано, Людмил Ненчев – цигулка, Цветелина Попова-Стайкова – цигулка, Евгения Бааджиева-Димова – виола, Кристиана Михайлова – виолончело, Михаил Живков – кларинет, и Михаил Михайлов – валдхорна.

А ето и поканата от автора на стихосбирката „Дни за обичане“, поета Симеон Аспарухов: „Усещането за безтегловност, безметежност и безкрайност, което носи преплитането между класическа музика и поезия, не е илюзия. Истина е. Усещам го по време на репетициите и си мисля колко още трябва да съм силен, за да остана напълно себе си и да не загубя разума си. Толкова силна емоция не съм сигурен дали мога да опиша. Дори не знам как. Дори не знам дали е само една. Пиша това, защото искам да ви поканя на една разходка, която със сигурност ще запомните. Разходка на вашата чувствителност, за която няма път. Тя е полет! Тя е светлина в душата! За първи път музите на двете изкуства ще се срещнат в зала „България“. Заповядайте!... С обич: ClassicArt String Quartet & Ensemble и Симеон Аспарухов“.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !