Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Оспорвана надпревара, смях и обрати...

„- 20“ точки в колелото на съдбата и чувал с картофи...

Милко пише песни с учителката на Галена

отпечатай новината

05.06.2018 14:16 | Видян 1802 пъти

Милко пише песни с учителката на Галена

Палавият мустак на поп-фолка Милко Калайджиев добави четири народни песни в репертоара си. Едно от парчетата е с Галина Венелинова - учителката на фолк дивата Галена по музика от родния й град Смядово.

Засега певецът се радва на успех и обмисля опцията да запише цял албум.

„Хората ги харесват, обаждат ми се и ми казват: „Милко, браво бе! Ти си можел да пееш и народна музика!. Трябват ми още 4 -5 и може да издам фолклорен албум. Аз мисля, че ако го няма българският фолклор и ние ще изчезнем. Това е.“, разказа пред Планета тв той.

Набеденият за Христофор Колумб на бг шоубизнеса за първи път се ориентира към народната музика от казармата насам. Песните, с които разгърна потенциала си, са „Иван Калина думаше“, „Равна зелена морава“, „Момчил през гора вървеше“ и „Сред село на мегдана“.

Междувременно Калайджиев се е фокусирал върху дипломирането на своите синове, абитуриентският им бал и тяхното по-нататъшно образование. Близнаците Александър и Антонио завършват езиковата гимназия в Хасково и планират бъдещето си съответно в медицината и архитектурата. Гласовитият им татко се надява те да се развиват в България.

„За тези специалности има бъдеще в България. За съжаление ние даваме готова работна ръка на Европа, страхотни деца напускат България. Тук образованието е хубаво, подготовката е хубава. Неслучайно много млади хора от Гърция и Турция завършват образованието си у нас и след това отиват в държавата си и специализират това, което са завършили тук. Така че, нашата държава дава добри специалисти.“,

допълни изпълнителят на култовия шлагер „Къде си, батко“.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !