Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Lavazza отваря музей в Торино

отпечатай новината

03.05.2018 17:18 | Видян 1752 пъти

Lavazza отваря музей в Торино

Ново пространство отвори врати в Торино, Италия. Това е сграда от 30 000 кв. м., наречена Nuvola (облак, ит. ез.), която създава идеи и работни места, храна и култура. Nuvola е отворена към света и има характерния вкус на италианското кафе, както и капацитет да събуди въображението и да ни накара да наблюдаваме далечината.Всъщност Nuvola е много повече от новия централен офис на Lavazza - компанията, създала изкуството за смесване на кафе в началото на 20-и век и станала глобален посланик на автентичното италианско кафе. Това е сграда, която приема различни форми спрямо разнообразните си роли.

Nuvola Lavazza е авангардна офис сграда, проектирана за комфорт на служителите, съчетан с уважение към околната среда. Nuvola е гурме ресторант и символ на нова философия на безгрижие и неформално споделяне на ястия - нова визия за съвременната италианска кухня. Тя е също и музей, който ще покаже вселената на кафето и успехите на Lavazza. И това не е всичко: Nuvola е площад, отворен за обществеността, с видимите останки на раннохристиянска базилика (в археологическия музей на сградата) и голямо пространство за провеждане на дебати, конгреси и културни събития. В сградата има и бистро.

Nuvola Lavazza e и дом на IAAD (Института за приложни изкуства и дизайн) и над 700 млади творци. С инвестиция от над 120 млн. евро Nuvola Lavazza въплъщава ценностите на компанията и над 120-годишната й история. Проектирана от архитекта Чино Дзуки, сградата вдъхновява хората, насърчава диалога, предлага културни, социални, бизнес и кулинарни изживявания. Nuvola Lavazza има "корени в бъдещето". Всъщност това е цялостна екосистема, която черпи сила от миналото и нова енергия от бъдещето, вдъхновена от необходимостта от непрестанни иновации.

„Nuvola Lavazza обединява нашите спомени и бъдеще", казва председателят на групата Алберто Лаваца. "Корените й са устойчиво засадени в града и района Аурора, където започва нашата история, но е и авангарден комплекс, способен да взаимодейства с целия свят и да ни отведе в бъдещето. Затова ние смятаме, че Nuvola Lavazza има своиите корени в бъдещето, защото сме убедени, че бъдещето може да се създаде, ако корените са дълбоки." "Искахме Nuvola Lavazza да бъде много повече от ефективен и иновативен централен офис на модерна компания", обяснява вицепрезидентът на групата Джузепе Лаваца. "Това е огромен портал, свързващ нашата компания, града, в който сме основани, и над 90 страни, в които Lavazza функционира.

Точно в Торино и в района Аурора, в който решихме да продължим да се разрастваме. Затова Nuvola е също и израз на нашата решителност и желание да станем лидери в иновациите, растежа и просперитета на общността и мястото, с което влизаме в контакт. Nuvola дава обновена и енергична приемственост на бизнеса на Lavazza: символ на отвореност и споделяне, където хората общуват, работят заедно, създават и обменят идеи, обсъждат и комуникират със света. " Nuvola Lavazza е уникално и иновативно място, отворено пространство, което олицетворява нашите ценности и история и предлага изживяване от вкус и култура заедно с публични събития", добавя заместник-председателят на групата Марко Лаваца.

"Nuvola също така има характерни черти, които са по-малко забележими, но изключително важни за нас. Целият му дизайн всъщност е съсредоточен върху удобството на хората, енергоспестяването и опазването на околната среда. Нашият проект Nuvola възстановява част от града, който е развит за промишлени цели и сега ще расте под знака на устойчивостта. Говорейки за това, нашите офиси получиха най-високото ниво (Platinum) от LEED сертификата, който оценява енергийните и екологичните аспекти на новите конструкции. Това означава, че Nuvola Lavazza е оценена като една от най-екологично устойчивите сгради в света. " ова философия за живот, работа и социално взаимодействие, основаващо се на принципите на откритост, споделяне и бизнес, се създава с откриването на Nuvola Lavazza и предстоящото откриване на Condividere и Музея на Lavazza на 8 юни.

Целта е да привилегироваме стойността и качеството на времето и опита. Като цяло, Nuvola означава споделяне на проекти, храни и култура. Проекти и идеи, съвместно създаване, способност и смелост за иновации. Nuvola Lavazza е проектиран - от първите скици на архитекта Чино Дзуки - като двигател на диалога и активатор на проекти и идеи. Разстоянието от улица Сан Томасо 10 до улица Болоня 32 - два адреса, които обединяват историята и бъдещето на Lavazza, е малко повече от километър.

На улица Сан Томасо 10 било малкото магазинче, където основателят на фирмата Луиджи Лаваца се заел с предприемаческото си приключение през 1895 г., докато улица Болоня 32 днес е вход за новите офиси на компанията, където над 600 служители работят в пряка връзка с над 90 страни, в които Lavazza оперира. Централата е пулсиращото сърце на Nuvola Lavazza - сграда, предназначена за повторно използване и рециклиране на ресурси, която най-добре представя концепцията за устойчиво развитие, истинската мисия и предизвикателство пред съвременната архитектура. Ето защо всичко е създадено, за да увеличи комфорта на хората, да спести енергия и да ограничи използването на вода благодарение на употребата на модерни технологии.

С Platinum LEED® сертификата - най-високото ниво в тази система за оценка на енергийната ефективност и околната среда - новият централен офис е отличен пример за интелигентна работа. Наистина над 90% от офисите са отворени пространства, с високотехнологичните зали за срещи, които предлагат различни възможности. Функционалните зони са проектирани съвместно със собствени работни екипи, а иновативното обзавеждане улеснява споделянето и ефективността, като същевременно осигурява комфорт и благополучие.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !