Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

След катастрофата: Глоба или никакво наказание за Дивна

отпечатай новината

23.03.2018 10:53 | Видян 1780 пъти

След катастрофата: Глоба или никакво наказание за Дивна

Певицата Дивна може и да не получи никакво наказание за причинения пътен инцидент, ако пострадалата не предяви претенции. Това каза адвокат Людмил Рангелов в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Миналата седмица певицата предизвика катастрофа, в която тежко пострада нейна близка приятелка. Назначена е автотехническа експертиза, която ще търси причината за инцидента.

Според първоначалната информация Дивна е карала със 120 км/ч. След инцидента последваха най-различни мнения – от затвор за певицата до състрадание. Водещият Слави Трифонов настоя за затвор, ако се докаже, че Дивна е шофирала с неразрешена скорост.

Според адвокат Рангелов обществеността е недобре информирана относно случилото се. Той обяснява, че става дума за причинена средна телесна повреда, за което законът предвижда до 3 години лишаване от свобода, а неосъждано лице задължително получава само административно наказание.

„Пътната настилка трудно може да намали отговорността на водача. Появи се информация, че гумите не са били с необходимата дълбочина на грайфера“, отбеляза Рангелов.

Той допълни, че често разследващите органи изчакват резултатите от автотехническата експертиза, за да повдигнат обвинения.

„За съжаление, младите шофьори излизат недобре подготвени – не са карали 31 часа, не са карали на магистрала, не са карали вечер. 15 – 18% от младите шофьори участват в ПТП в първите 2 години след получаване на книжката. Практическите умения по шофиране са много далеч“. Това коментира в „България сутрин“ председателят на Асоциацията на пострадалите в катастрофи Владимир Тодоров.

Той допълва, че Дивна не е тествана за наркотици, но е станало ясно, че не е употребила алкохол. „Сигурно има превишение на скоростта, но тези престъпления са неумишлени“, каза още Тодоров.

По думите на певеца и приятел на Дивна – Дамян Попов, е изключено тя да е взела наркотици. Според него публикацията на Слави Трифонов във Facebook е прекалено крайна и инцидентът не може да бъде сравняван с този на Максим Стависки.

„Ако беше някой непопулярен, това ПТП щеше да бъде просто част от статистиката и никой нямаше да съди водача“, каза Дамян Попов.

източник: tialoto.bg
Снимка: Facebook

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !